Σχόλιο Σπιλάνη για επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο

Προτού ο κ. Μητσοτάκης δηλώσει την αμέριστη στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο μιας καταρρέουσας περιφερειακής διοίκησης , καλό θα ήταν να έριχνε μια ματιά και στα αποτελέσματα που έχει φέρει η εκλεκτή του κόμματός του,  στη θητεία της  στο πολύπαθο Βόρειο Αιγαίο.

Για να τον διευκολύνουμε , τα παρουσιάζουμε συνοπτικά :

– Άφησε την ελαιοπαραγωγή της Λέσβου στα δόντια του δάκου.

– Αδυνατεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα του καταρροϊκού πυρετού που πλήττει τα κοπάδια  των κτηνοτρόφων, φέρνοντας προ των πυλών τον κίνδυνο να χαθεί μεγάλο μέρος του εισοδήματος των κτηνοτρόφων ακόμη μια χρονιά, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

-Αδυνατεί να βοηθήσει την τουριστική ανάκαμψη των νησιών του Βορείου Αιγαίου, επιμένοντας σε πρακτικές και δράσεις προβολής προηγούμενων δεκαετιών, την ίδια στιγμή που άλλα νησιά με ανάλογες αφίξεις προσφυγικών πληθυσμών ,  έχουν αφήσει πίσω τους την κρίση.

– Αδυνατεί να βοηθήσει στην παραγωγή και στην προώθηση των προϊόντων τους τις ασθμαίνουσες αγροδιατροφικές  μονάδες σε χωριά και πόλεις των νησιών μας, που παλεύουν καθημερινά να  διατηρήσουν θέσεις εργασίας σε μέρη που αλλιώς θα ερημώσουν, επειδή αποφάσισε να απενεργοποιήσει την ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ.

– Αδυνατεί να διαχειριστεί τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, εστιάζοντας τις προσπάθειές της στην κατασπατάληση των περιορισμένων εθνικών πόρων σε ασφαλτοστρώσεις και καθαρισμούς χειμάρρων, δράσεις δηλαδή που ουδεμία προστιθέμενη αξία προσδίδουν , ούτε καν μόνιμες θέσεις εργασίας. Αποτέλεσμα είναι να διατηρήσει, με την ανυπαρξία και την ανικανότητά της, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στον πάτο της σχετικής λίστας απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ και συνάμα  να καταστήσει τους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου από τους πιο φτωχούς Ευρωπαίους πολίτες.

-Αδυνατεί καν να κατονομάσει ένα εμβληματικό έργο ή δέσμη έργων που να στοχεύουν στην επίλυση ενός από τα δομικά προβλήματα της περιφέρειας και να περιγράψει έστω ένα όραμα για την νησιωτική μας κοινωνία, όπως η ίδια ομολογεί σε πρόσφατη συνέντευξή της.

– Αδυνατεί να κατανοήσει ότι από το 1987 η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει τον στρατηγικό σχεδιασμό ως εργαλείο ανάπτυξης, με αποτέλεσμα η κα Καλογήρου και οι συνεργάτες της να επιμένουν, σαν διορισμένοι Νομάρχες άλλων εποχών, σε μεμονωμένα έργα, που παραμένουν, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, …… αναποτελεσματικά.

– Αδυνατεί να κατανοήσει ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση έχει εκ του νόμου την αρμοδιότητα του περιφερειακού σχεδιασμού και οφείλει να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία και όλες τις δυνατότητες που της παρέχει ο νομοθέτης (πχ. Αναπτυξιακές εταιρείες) προς τη κατεύθυνση αυτή, αντί να τις χρησιμοποιεί για τακτοποίηση προσωπικών και κομματικών υποθέσεων.

Το μόνο που έχει πετύχει είναι να τη γνωρίζουν οι εργολάβοι και οι ειδικοί  συνεργάτες της, αν και κάποιοι από αυτούς, που αμείβονται με πολλές χιλιάδες ευρώ, δεν έχουν πατήσει καν το πόδι τους και δεν έχουν προσφέρει τίποτα στο τόπο για τον οποίο υποτίθεται ότι εργάζονται.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τους πολίτες του Β.Αιγαίου για την πραγματική Β’θμια αυτοδιοίκηση που έχουν ανάγκη τα νησιά μας.  Από την 1/9 θα έχετε τη δυνατότητα να την αξιοποιήσετε όπως νομίζετε. Είμαστε βέβαιοι ότι κι εκεί θα “πετύχει” τα ανάλογα αποτελέσματα και θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.