ΣΥΡΙΖΑ Χίου| Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τη μονιμοποίηση 3.000 συμβασιούχων

Η  υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ για ενίσχυση και μονιμοποίηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, με άμεσες προσλήψεις 3.000 μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, αποτελεί αναμφισβήτητα μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.

Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για πρώτη φορά, έχουν δεσμευτεί από τον προϋπολογισμό οι απαραίτητες πιστώσεις , ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος και  να αρθεί η χρόνια αδικία σε βάρος των εργαζομένων.

Παύει να κυριαρχεί η εργασιακή επισφάλεια βάζοντας οριστικό τέλος στο καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Αποτελούσε δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής, και γίνεται πράξη, διασφαλίζοντας ότι κανένας στο μέλλον δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει το εργασιακό καθεστώς της μόνιμης, πλέον, σχέσης εργασίας.

Ως  νοιαζόμαστε για την επιτυχία του προγράμματος, αλλά και την  διασφάλιση των εργαζομένων, οι οποίοι τόσα χρόνια δούλεψαν σε αυτό. Η Επιτυχία του «Βοήθεια στο σπίτι», είναι ταυτόσημη με την συμμετοχή ανθρώπων που έχουν τη γνώση και την εμπειρία.

Κατανοούμε απόλυτα την αγωνία των εργαζόμενων που είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης επισφάλειας και ομηρείας που δημιούργησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους προς όφελος των συμπολιτών μας αλλά και των εργαζομένων.

Αγνοούμε τις παραφωνίες ολίγων που ταυτίζονται με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και μάλλον προτιμούν την αβεβαιότητα, την εργασιακή επισφάλεια και την πολυετή ομηρία. Αποδεικνύεται ότι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με το παλιό καθεστώς είναι ιδεολογική,ταξική και βαθιά πολιτική.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.