ΣΥΡΙΖΑ Χίου| Εμείς προχωράμε μαζί με όλους τους Αριστερούς και προοδευτικούς συμπολίτες μας για μια κοινωνία δίκαιη!

Τον Σεπτέμβριο του 2018 στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τα  θετικά μέτρα της μεταμνημονιακής Ελλάδας για την αποκατάσταση των αδικιών.

Είναι τα εξής : αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση υποκατώτατου μισθού, μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς, μείωση φορολογίας επιχειρήσεων, αλλαγή συντελεστών ΦΠΑ, επιδότηση ενοικίου, πληρωμή αναδρομικών, κατάργηση φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, χιλιάδες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, ενίσχυση του «Βοήθεια στο σπίτι». Από τα 11 μέτρα τα 10 έχουν εφαρμοστεί ή έχουν ψηφιστεί ,εκτός από την αλλαγή  των συντελεστών ΦΠΑ που είναι για το 2020.

Η Προσπάθεια  του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης,  συνεχίζεται με  στοχευμένες παρεμβάσεις  για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας και των  παραγωγικών  τάξεων  που επλήγησαν βαρύτατα από τα μνημόνια  και οφείλουμε να τους δώσουμε ανάσες  και ελπίδα.

Τέτοια είναι

  • Προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Το μεγάλο πρόγραμμα της συνεκτικής στεγαστικής πολιτικής σε δύο κατευθύνσεις, επιδοτώντας το Ενοίκιο και το “κόκκινο” δάνειο.
  • Μεγάλη ανάσα θα πάρουν ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες από τη μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών για την κύρια σύνταξη από το 20% στο 13,3%.
  • Η νέα ρύθμιση οφειλών προς Ταμεία, σε ως 120 δόσεις και με διαγραφή ως 87% των προσαυξήσεων, για οφειλέτες που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στον Εξωδικαστικό.
  • Με την κατάθεση της τροπολογίας με την οποία αυξάνονται οι αμοιβές των απασχολούμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ,γίνεται πράξη η δέσμευση για βελτίωση των μισθών των εργαζομένων και των νέων. Συγκεκριμένα, οι αμοιβές των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας εξισώνονται με τον νέο αυξημένο κατώτατο μισθό και ταυτόχρονα καταργείται η χαμηλότερη αμοιβή που ίσχυε για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα προγράμματα.
  • Σύντομα ανοίγει η ψηφιακή πλατφόρμα για την αναδοχή και υιοθεσία. Αυτός ο νόμος επιταχύνει τρομακτικά τους χρόνους αναμονής ενός υποψήφιου ανάδοχου ή θετού ζευγαριού .

Αυτά κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει τους αδύναμους, τα μεσαία στρώματα, τους νέους και τους εργαζόμενους.

Με στόχο πάντα την κοινωνική ανάπτυξη, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη.

Η ΝΔ θα προσπαθεί με ψέματα, fake news και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν να πείσει ότι η γη είναι τετράγωνη και θα ξαναέλθει στην εξουσία. Ονειρεύονται..

Εμείς προχωράμε μαζί με όλους τους Αριστερούς και προοδευτικούς συμπολίτες μας για μια κοινωνία δίκαιη απέναντι στην ακροδεξιά και το ρατσισμό, σε αντίθεση με την Ακροδεξιά  ΝΔ που προαναγγέλλει και λαχταρά νέο μνημόνιο, σφικταγκαλιάσματα με το ΔΝΤ και τους φίλους της ολιγάρχες που την κρατάνε σφικτοδεμένη.

Εμείς, συνεχίζουμε..

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.