Συνεχίζονται τα επεισόδια σε Χίο και Μυτιλήνη – Γενική απεργία σήμερα

Σκηνικό πολέμου επικρατεί σε Λέσβο και Χίο καθώς κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των κατοίκων ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας .

Παράλληλα με τις αντιδράσεις των κατοίκων η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και δήμοι των νησιών κάλεσαν σε γενική απεργία σήμερα Τετάρτη.

Δύο φορές σε μία μέρα επιχείρησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ να διασπάσουν με βίαιο τρόπο το πλήθος που διαμαρτύρεται για τις επιτάξεις και τις νέες κλειστές Δομές που επιχειρεί να φτιάξει η κυβέρνηση σε Χίο και Λέσβο.

Όσον αφορά τη Χίο, η «μάχη» ανάμεσα στους πολίτες και στα ΜΑΤ μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα στις πλαγιές του βουνού απέναντι από την επιταγμένη έκταση.

Οι κάτοικοι στην προσπάθειά τους να κινηθούν προς την επίμαχη περιοχή του «17» βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Η «μάχη» μάλιστα μεταφέρθηκε στις πλαγιές με τα ΜΑΤ να βρίσκονται στο βουνό ρίχνοντας παράλληλα χημικά και νερό στους συγκεντρωμένους.

Σημειώνεται πως το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι του Βροντάδου επιχείρησαν με οδοφράγματα και μπλόκα από κορμούς δέντρων να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έφτασαν στο νησί προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις των νησιωτών για τη δημιουργία νέας κλειστής Δομής.

Μάλιστα από τα ξημερώματα της Τρίτης εκκλησίες του Βροντάδου χτυπούσαν τις καμπάνες με στόχο τη συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας καλούν για σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου σε γενική απεργία.

Αυτό ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και στην οποία αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά.

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Χίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χίου μετά από έκτακτη σύσκεψη αποφάσισε να συμμετέχει στην αυριανή απεργία και καλεί τα μέλη του να διατηρήσουν τα καταστήματα τους κλειστά και να παρευρεθούν στις 11.00 το πρωί στην κινητοποίηση στην πλατεία Βουνακίου.

Ανακοίνωση Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χίου θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν για αύριο Τετάρτη 26/02/20.
Τα φαρμακεία του νησιού θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ και θα λειτουργήσουν υπό το καθεστώς των εφημερευοντων φαρμακείων.

Ανακοίνωση της ΟΕΒΕ Χίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων μετά τα απαράδεκτα γεγονότα βίας των τελευταίων ωρών, συνεδρίασε εκτάκτως με την παρουσία των προέδρων των πρωτοβάθμιων σωματείων και  αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη απεργία και καλεί τα μέλη της να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους κλειστές και να δώσουν το παρών στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 στην πλατεία Βουνακίου! Σε συνέχεια της συγκέντρωσης θα ανακοινωθούν και θα πραγματοποιηθούν δυναμικές δράσεις και κινητοποιήσεις!

 Η βία της Κυβέρνησης δε θα περάσει!

Ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ

Το ΣΕΣΝΟΧ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε το Ν.Τ. της ΑΔΕΑΥ Χίου, την Τετάρτη 26-2-2020, λόγω των εκτάκτων γεγονότων που συμβαίνουν και πλήτουν το νησί μας.

Επειδή όμως τα γεγονότα οδήγησαν σε συγκρούσεις οι οποίες συνεχίζονται, η νοσηλευτική υπηρεσία πρέπει να παραμείνει σε ετοιμότητα.

Για το λόγο αυτό το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό παραμένει ως προσωπικό ασφαλείας και θα ακολουθήσει το ημερήσιο πρόγραμμα ως έχει ανακοινωθεί από τους προϊσταμένους των τμημάτων.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και όσοι δεν έχουν αύριο υπηρεσία-βάρδια καλούνται να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και να παραστούν στις 11.00 πμ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη κεντρική πλατεία της Χίου.

Η κυβερνητική βία και τρομοκρατία δεν θα περάσουν!!!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.