Συνεχίζεται και φέτος η προσπάθεια για συλλογή των χρησιμοποιημένων φυσιγγίων από τους κυνηγότοπους

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου ενημερώνει τα μέλη του ότι και φέτος θα συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια για συλλογή των χρησιμοποιημένων φυσιγγίων από τους κυνηγότοπους του νησιού μας.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Ως κυνηγοί, πρέπει και να διαχειριζόμαστε τα απόβλητα της δραστηριότητάς μας, για την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και την αειφορία του κυνηγίου. Ο κυνηγότοπος πρέπει να παραμένει στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν την επίσκεψη μας σε αυτόν και αυτό θα γίνει μόνο αν ο κάθε κυνηγός προχωρά στη συλλογή των αποβλήτων που δημιουργεί.
Για τους παραπάνω λόγους το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας κατά την συνεδρίασή του την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω.
1. Να τοποθετηθούν και φέτος οι κάδοι περισυλλογής άδειων φυσιγγίων στις περιοχές διάβασης των αποδημητικών πουλιών (Ανέμωνας, Καλλιμασιά, Άγ. Μηνάς, Αίπος, Καλαμωτή, Δότια κ.λπ).
2. Με την παράδοση στα γραφεία του Συλλόγου 1.000 άδειων φυσιγγίων θα επιβραβεύουμε την προσπάθεια με ένα πακέτο φυσίγγια Νο 8».
Τέλος ο Σύλλογος θα συγκεντρώσει τα άδεια φυσίγγια στις εγκαταστάσεις του πρώην εκτροφείου στο Χαλκειός και σε συνεργασία με το Δήμο Χίου θα τα προωθήσει για ανακύκλωση όπως ακριβώς έγινε με τα 150.000 άδεια φυσίγγια που συγκεντρώθηκαν την Κυνηγετική περίοδο 2017-2018.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.