Συνεργασία του Δήμου Οινουσσών με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη

Μια δημιουργική συνεργασία ξεκινάει μεταξύ του Δήμου Οινουσσών και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρείας Άγονη Γραμμή Γόνιμη, όπως συζητήθηκε και συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γιώργος Δανιήλ με τον Πρόεδρο της οργάνωσης κ. Στέφανο Νόλλα στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Οινουσσών επισκέφθηκε με δική του πρωτοβουλία τα γραφεία της Άγονης Γραμμής Γόνιμης, επιθυμώντας να μεταφέρει στις Οινούσσες καλές πρακτικές και ενέργειες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού.

 

Συγκεκριμένα, το 2020 οι Οινούσσες θα ενταχθούν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα «Ο πολιτισμός πιο κοντά σε όλους», που υλοποιείται για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη με μεγάλους χορηγούς τη φαρμακευτική εταιρεία DEMO και την Blue Star Ferries και απευθύνεται σε μαθητές όλων των ηλικιών.

 

Ο Δήμαρχος Οινουσσών έδειξε ακόμη ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ένα νέο, καινοτόμο πρόγραμμα της Άγονης Γραμμής Γόνιμης σχετικά με την προσβασιμότητα, και στο οποίο οι Οινούσσες επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά. Επιπλέον, συζητήθηκε η ένταξη του Δήμου Οινουσσών και σε άλλα προγράμματα που υλοποιεί η οργάνωση στον τομέα της υγείας, αλλά και σε διάφορες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για ενήλικες.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Δανιήλ: «Με την συνεργασία που εγκαινιάζουμε σήμερα, προσεγγίζουμε ολοένα και περισσότερο το στόχο μας να στοιχηθούν οι Οινούσσες στη γόνιμη γραμμή παιδείας και πολιτισμού, που χαράσσεται με τα προγράμματα της εταιρείας ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Άγονης Γραμμής Γόνιμης κ. Νόλλας δήλωσε: «Για εμάς αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η πρωτοβουλία του Δημάρχου Οινουσσών  να συναντηθούμε. Οι γραφικές αλλά τόσο δραστήριες Οινούσσες θα αποτελέσουν ένα ακόμη μέρος της ακριτικής Ελλάδας στο οποίο θα ταξιδέψουμε, και ευελπιστούμε να συμβάλλουμε κι εμείς μέσα από τα προγράμματά μας στην ενίσχυση και ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.