Συνελήφθη 43χρονος αλλοδαπός που έκλεβε συστηματικά σπίτια στη Χίο

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου και συγκεκριμένα ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής, Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου, Δημήτρης Αυγερινός, καθώς και ο διοικητής της Ασφάλειας Χίου, Διαμαντής Βυζανιάρης παρουσίασε στα ΜΜΕ μια σημαντική υπόθεση την οποία χειρίστηκε με επιτυχία η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου που αφορά την εξιχνίαση σημαντικού αριθμού διαρρήξεων – κλοπών σε οικίες στη Χίο.

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, που διαπράχθηκαν σε οικίες στη Χίο.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη προχθές (13-05-2019) στη Χίο, ένας αλλοδαπός ηλικίας 43 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 43χρονος μπήκε την 12-05-2019 τα ξημερώματα σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής στη Χίο, απ’ όπου αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα, έγινε όμως αντιληπτός από συγγενικό της πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκε ο δράστης και στην κατοχή του, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος κοσμημάτων (χρυσά, ασημένια, επίχρυσα, επάργυρα, κ.λπ.),
  • συλλεκτικά νομίσματα διαφόρων χωρών, μεγεθών και ονομαστικής αξίας,
  • εικόνες θρησκευτικού περιεχομένου,
  • χρυσές λίρες Αγγλίας,
  • ηλεκτρονικές συσκευές διαφόρων τύπων,
  • συσκευές ανίχνευσης και εκτίμησης μετάλλων,
  • τα χρηματικά ποσά των -410- ευρώ και των -218- δολαρίων Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής,
  • διάφορα τιμαλφή,
  • διαρρηκτικά εργαλεία και
  • μεγάλος αριθμός κλειδιών κατοικιών.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι, ο 43χρονος ενέχεται σε τρεις (3) ακόμη διαρρήξεις – κλοπές οικιών στη Χίο, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου έτους, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή του σε τουλάχιστον οχτώ (8) επιπλέον παρόμοιες υποθέσεις.

Εκτιμάται ότι η αξία των κοσμημάτων που βρέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών, ξεπερνά τις -50.000- ευρώ.

Σημειώνεται ότι, τη διερεύνηση της υπόθεσης συνέδραμε κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.