Συνάντηση φορέων του νησιού για την αξιοποίηση των δυο λιμανιών του νησιού – Χίου και Μεστών –

Το πρωί της Δευτέρας στο Επιμελητήριο της Χίου συναντήθηκαν όλοι φορείς του νησιού, παρουσία, Δημάρχου, Αντιπεριφερειάρχη Χίου καθώς και οι εκπρόσωποι των μεταφορικών εταιρειών που έδωσαν το παρόν, με κυρίαρχο θέμα της συζήτησης οι λιμενικές υποδομές του νησιού. Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξεύρεση λύσεων  ώστε να αξιοποιηθούν σωστά τα δυο λιμάνια του νησιού ενόψει της θερινής περιόδου. Μετά από τη δίωρη συνάντηση οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε τέσσερις προτάσεις – συμπεράσματα.
Πρώτον να εξεταστεί αν κατά την παράδοση του Περιφερειακού δρόμου της πόλης υπάρχει δυνατότητα τα βαρέα οχήματα να μην διέρχονται από η χερσαία ζώνη του λιμανιού αλλά να χρησιμοποιηθεί η οδός Καρπασίας, που θα αντιδρομείται, ώστε μέσω της οδού Καλουτά τα βαρέα οχήματα να προσεγγίζουν το  λιμάνι από τον Περιφερειακό δρόμο. Για την συγκεκριμένη πρόταση το τμήμα τροχαίας και το  λιμεναρχείο θα αναλάβουν να μελετήσουν και να απαντήσουν για το κατά πόσο αυτό είναι εφικτό.

Ακόμη αποφασίστηκε να σταλεί μια επιστολή που θα φέρει την υπογραφή του προέδρου του Επιμελητηρίου, του Δημάρχου καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη προς την Blue Star με αίτημα το πλοίο της γραμμής να φτάνει στη Χίο από τον Πειραιά μια ή δυο ώρες αργότερα

Ακόμη κατά τη διάρκειας της συνάντησης εγκρίθηκε η εκπόνηση μελέτης για τις οικονομικές επιπτώσεις στο νησί από την  μεταφορά του κεντρικού  λιμανιού στα Μεστά. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη μελέτη υπάρχει δέσμευση για χρηματοδότηση της, από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Τέλος οι φορείς ζήτησαν από τις μεταφορικές εταιρείες να συντάξουν μια έκθεση η οποία θα επικεντρώνεται στην αύξηση του μεταφορικού κόστους των προϊόντων  στην περίπτωση χρήσης του λιμένα των Μεστών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.