Συνάντηση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με στελέχη της Attica Group

Το θέμα της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου με στελέχη της Attica Group (Blue Star Ferries, Hellenic Seaways), που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στην Αθήνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group κ. Σπυρίδων Πασχάλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγών Πλοίων (ΣΕΕΝ) κ. Μιχάλης Σακέλλης, ο Επιτελικός Διευθυντής Εμπορικού κ. Διονύσης Θεοδοράτος και ο Εμπορικός Διευθυντής της Hellenic Seaways κ. Βασίλης Κάτσαρης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Χριστιάνα Καλογήρου τόνισε την ιδιαίτερη σημασία:

  • Εξυπηρέτησης όλων των νησιών και όλων των λιμένων του Βορείου Αιγαίου με δρομολόγια που ισορροπημένα θα καλύπτουν τις ανάγκες.
  • Ύπαρξης προνομιακής τιμολογιακής πολιτικής, με παροχή εκπτώσεων, σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού.
  • Έγκαιρης ανακοίνωσης από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ακολούθως από την εταιρία, των προγραμματισμένων δρομολογίων για τα νησιά.
  • Ισορροπίας στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις την ίδια μέρα.
  • Αποφυγής αφίξεων- αναχωρήσεων κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Η Περιφερειάρχης σημείωσε ότι η βελτίωση στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών του Βορείου Αιγαίου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα θα πρέπει να συνεχιστεί και επεσήμανε ανά νησί τις διορθώσεις ή προσθήκες δρομολογίων που θα μπορούσαν να γίνουν.

Ειδική αναφορά έγινε στην ιδιαίτερη σημασία της απευθείας σύνδεσης της δυτικής πλευράς των νησιών (λιμάνια Μεστών και Σιγρίου), με τον Πειραιά. Και αυτό βεβαίως ως πρόσθετο δρομολόγιο, που στόχο θα έχει να ενισχύσει την εμπορική, τουριστική και εν γένει οικονομική δραστηριότητα των περιοχών.

Επίσης, αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με τη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας τη μεγάλη σημασία που έχει συνολικά για την οικονομική ανάπτυξη των νησιών.

Η Χριστιάνα Καλογήρου έθεσε ειδικότερα την ανάγκη κάλυψης των τουριστικών αναγκών κατά τους θερινούς μήνες, με τη δρομολόγηση αναβαθμισμένων πλοίων μεγαλύτερης χωρητικότητας που θα διαθέτουν περισσότερες κλίνες.

Ζήτησε, επίσης, να εξεταστεί η δυνατότητα κατά την περίοδο Νοεμβρίου- Μαΐου να υπάρχουν δρομολόγια σύνδεσης των νησιών με τη Βόρειο Ελλάδα τα σαββατοκύριακα, για να καταστούν δυνατές οι ολιγοήμερες διακοπές, ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Τέλος, η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την ανταπόκριση της εταιρίας στα αιτήματα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και φορέων των νησιών για τη συνδιοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.