Συνάντηση ενημέρωσης με θέμα «Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία»

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμΕΑ Βορείου Αιγαίου, συνδιοργάνωσαν συνάντηση ενημέρωσης με θέμα «Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και με τηλεδιάσκεψη στις αίθουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων Λέσβου, Λήμνου και Σάμου.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης τοποθετήθηκαν περισσότεροι από 20 εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι παρουσίασαν τα προβλήματα και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς τους, καθώς και προτάσεις για την εξάλειψή τους.

Στην τοποθέτησή της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Η αφορμή που μας φέρνει εδώ σήμερα έχει πάντα την ανθρώπινη διάσταση και μέσα της το ενδιαφέρον με το οποίο οφείλουμε διαρκώς να συζητάμε για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Το ζήτημα αυτό, που ορθά συνοδεύεται από διακηρύξεις και συμβάσεις, προσλαμβάνει μια άλλη διάσταση στην καθημερινότητα.

Αυτό που οι κανόνες έρχονται να καλέσουν και να εγγυηθούν, όλοι εμείς στην καθημερινή μας ζωή οφείλουμε να κάνουμε πράξη, να στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε.

Συναντήσεις όπως η σημερινή, πέρα από τη γνώση που μεταφέρουν δεν αναδεικνύουν απλώς, αλλά συμβάλλουν ώστε προοδευτικά η συνείδηση να μεταβάλλεται και οι συνθήκες μέσα στις οποίες τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία βρίσκουν υπόσταση διαρκώς να βελτιώνονται».

Επίσης η κα. Καλογήρου επεσήμανε: «Επειδή προτεραιότητά μας ήταν και είναι πάντα η αναζήτηση και εφαρμογή των λύσεων, για να μπορέσουμε συντονισμένα να εργαστούμε, προτείνω τη σύσταση ομάδας εργασίας αποτελεούμενη από εκπροσώπους των φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού και της Διαχειριστικής Αρχής του Βορείου Αιγαίου».

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το κτίριο του Κολλεγίου, όπου νωρίτερα τελέστηκε αγιασμός για τη λειτουργία των νέων γραφείων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.