Συνάντηση Δημάρχου με Κινέζικη αντιπροσωπεία

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς συναντήθηκε στο δημαρχείο με πολυμελή αντιπροσωπεία από την περιοχή Yangzhou της Κίνας (4,5 εκ. κάτοικοι).

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των δυο πόλεων. Ο Δήμαρχος Χίου παρουσίασε την ιστορία, τις παραδόσεις, τα αξιοθέατα και την οικονομία του νησιού μας ενώ ο αντιδήμαρχος Yotong Liu της Yangzhou εκτός την παρουσίαση της περιοχής του αναφέρθηκε στην μεγάλη διεθνή κηπευτική έκθεση (international horticultural exhibition) που οργανώνεται στην Yangzhou από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2021, σε έκταση 320 εκταρίων που θα διαμορφωθεί κατάλληλα.

Ο κ. Yotong Liu προσκάλεσε τη Χίο να συμμετέχει στο διεθνές τμήμα της έκθεσης οπου θα δοθεί η δυνατότητα προβολής της Χίου και των προϊόντων της.

Επίσης συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των πόλεων με κοινό στόχο την προώθηση των τουριστικών και πολιτιστικών ανταλλαγών.

Η ανάπτυξη των σχέσεων με την Κίνα, που σταδιακά εξελίσσεται ως ένας σημαντικός εταίρος για την Ελλάδα, είναι ένας βασικός στόχος και για τη Χίο που έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τρεις κινεζικούς Δήμους.  Η ενέργεια εντάσσεται στη στρατηγική επιλογή της εξωστρέφειας και “διπλωματίας πόλεων” του Δήμου Χίου που μεταξύ άλλων εκφράζεται με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με διεθνείς εταίρους.

Η αντιπροσωπία εντυπωσιάστηκε από τη Χίο, την φύση και την ισχυρή παράδοση της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.