Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στη Χίο: Άλλη μια φιέστα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής

Με τυμπανοκρουσίες στα ΜΜΕ αναγγέλλεται η σύγκληση του Συμβουλίου  Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) στη Χίο, έπειτα από πρόσκληση των τοπικών αρχόντων και φορέων.

Το θέμα συζητήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο ως επιτυχία της δημοτικής αρχής, ωστόσο άνθρακας ο θησαυρός.

Το Σ.Α.Σ δεν πρόκειται να ασχοληθεί ούτε με τα πανάκριβα εισιτήρια που έχουν επιβάλλει οι ακτοπλόοι εφοπλιστές και ξεζουμίζουν τους νησιώτες, ούτε με τις φοροαπαλλαγές  που απολαμβάνουν από όλες τις κυβερνήσεις, ούτε με τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε με τις περικοπές στις όποιες μειώσεις έκαναν λόγω της μονοπώλησης των ακτοπλοϊκών γραμμών.

Πολύ δε περισσότερο δεν θα ασχοληθεί με την ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των νησιών μας και της Χίου για 365 μέρες το χρόνο και όχι όποτε συμφέρει το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Με το μεταφορικό ισοδύναμο θα ασχοληθούν, που όσο και αν ελαφρύνει σε ένα βαθμό τις λαϊκές οικογένειες, έτσι όπως εφαρμόζεται, δεν παύει να αποτελεί επιδότηση του κράτους και των φορολογούμενων προς τους ακτοπλόους εφοπλιστές των οποίων τα υπερκέρδη παραμένουν στο ακέραιο.

Προεκλογική πασαρέλα δωρεάν θα κάνουν τα υπουργικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στις πλάτες μας και δωρεάν διακοπές οι παρατρεχάμενοι με χειροκροτητές τη Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή, που συμπληρώνουν το πάζλ των πρόθυμων χορηγών των εφοπλιστών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου καταψηφίσαμε αυτή τη φιέστα και καλούμε τους Χιώτες να βγάλουν συμπεράσματα και μπροστά στις τριπλές εκλογές που έρχονται, να ρίξουν ενιαία μία και μοναδική ψήφο: Στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ.-

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.