Στ. Κάρμαντζης: “Ζητούμε να «υιοθετηθεί» με οικονομική ενίσχυση το τέκνο του Χιώτη Ανθυπασπιστή του Λιμενικού Σώματος, Γιάννη Ασπρούδη”

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Κώστα Τασούλα απέστειλε ο νέος Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης  με θέμα την «υιοθεσία» του τέκνου του αδικοχαμένου λιμενικού Γιάννη Ασπρούδη. Ο κ. Κάρμαντζης στην επιστολή του ζητά να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής «υιοθετώντας» με οικονομική ενίσχυση το τέκνο του Ανθυπασπιστή του Λιμενικού Σώματος.

Ολόκληρη η επιστολή του:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με βάση αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τη Βουλή των Ελλήνων προβλέπεται η οικονομική ενίσχυση από τον προϋπολογισμό της Βουλής κατ’ έτος εν είδει
«υιοθεσίας» των τέκνων πεσόντων ενστόλων και ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες που αφορούν την «υιοθεσία» δεκάδων τέκνων που έχουν απωλέσει τον
πατέρα τους.

Είναι γνωστό, ότι πρόσφατα ένας ακόμη ένστολος, ο Χιώτης Ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος, ο Γιάννης Ασπρούδης έχασε τη ζωή του σε ηλικία 44 ετών, υπηρετώντας στο Λιμεναρχείο Χίου. Ο Γιάννης Ασπρούδης ήταν μέλος του πληρώματος του ναυαγοσωστικού σκάφους 518, με συμμετοχή σε πλήθος επιχειρήσεων διάσωσης και περισυλλογής προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης στα νησιά του Αιγαίου.

Ο Γιάννης Ασπρούδης τον Ιανουάριο του 2019 υπέστη ανακοπή καρδιάς και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο Χίου μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου όλους αυτούς τους μήνες παρέμενε σε κώμα στην εντατική. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν ο Γιάννης Ασπρούδης δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του και έχασε τη μάχη, αφήνοντας πίσω ένα αγόρι ηλικίας 14 ετών.


Κατόπιν αυτών, ζητούμε να ενεργοποιήσετε τις διατάξεις της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής «υιοθετώντας» με οικονομική ενίσχυση το τέκνο του, καθώς

 στις 06/09/19 13:00 στο πρόσωπό του Ανθυπασπιστή πενθεί σύσσωμο το Λιμενικό Σώμα, το οποίο εδώ και χρόνια καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες, σηκώνοντας το βάρος και το άγχος του προσφυγικού προβλήματος».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.