Στ. Κάρμαντζης: Αυτά τα σχέδια δεν πρέπει να περάσουν – Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα στις 7 για το μεταναστευτικό

Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κων/νου Κυδώνη «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1» αναφέρθηκε στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό καθώς και στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 7.

Ο Δήμαρχος Χίου μετά τις εξαγγελίες για την δημιουργία νέου κλειστού κέντρου στην Χίο χωριτικότητας 5.000+ ατόμων δήλωσε τα εξής:

«Μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, περίμενα να δω πως θα εξελιχθεί τελικά αυτή η ιστορία. Αρχικά, διατήρησα την ψυχραιμία μου.

Όπως είχα πει, όταν θα υπάρξουν εξαγγελίες ή ανακοινώσεις από την κυβέρνηση το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να συγκαλέσω δημοτικό συμβούλιο, που είναι το ανώτατο όργανο σε επίπεδο νομού για να συζητηθεί το ζήτημα και να ληφθούν αποφάσεις. Πράγμα το οποίο και έκανα.

Θέλω να γνωρίζετε βέβαια ότι όπως ενημερώθηκε όλος ο κόσμος για τα νέα μέτρα, έτσι ενημερωθήκαμε και εμείς από την εξαγγελία που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Υφυπουργός Άμυνας. Δεν υπήρξε καμία ειδική ενημέρωση, καμία συνάντηση, παρόλο που το είχαμε ζητήσει όλοι οι Δήμαρχοι, να συναντηθούμε και να συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό για το φλέγον αυτό ζήτημα, ειδικά μετά τις συνεχόμενες αποβάσεις των μεταναστών το τελευταίο διάστημα.
Κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μας. Με τους Δημάρχους των νησιών αυτών, που εδώ και χρόνια, σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του προβλήματος.

Δικό μας είναι αυτό το πρόβλημα αυτή την ώρα. Δεν ξέρω κατά πόσο είμαστε μόνοι ή αν υπάρχει βοήθεια και από που, και πως! Αυτό θα φανεί στη συνέχεια.

Εμείς θα δώσουμε την μάχη μας. Αυτά τα σχέδια δεν πρέπει να περάσουν. Απέχουν κατά πολύ οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας από αυτά που εξαγγέλθηκαν. Η Χίος πρέπει να ζήσει. Καμία σημασία δεν έχει ο μειωμένος ΦΠΑ ή όλα τα αντισταθμιστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στις τοπικές κοινωνίες για το ΠΡΟΚΕΚΑ. Δεν ανταλλάσσετε η ζωή, η ελευθερία και η πατρίδα με όλα αυτά. Απόψε έχουμε δημοτικό συμβούλιο. Αναμένουμε τι θα αποφασιστεί».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.