Στραβοπάτημα για τον ΒΑΟΛ Χίου: ΒΑΟΛ – ΕΡΜΗΣ ΣΧ. 82-89

2ο εντός έδρας

Στραβοπάτημα για τον ΒΑΟΛ Χίου καθώς ηττήθηκε με 82-89 από τον ΕΡΜΗ Σχηματαρίου, το απόγευμα της Κυριακής στο κατάμεστο Κλειστό. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα παρά τα καλά ξεσπάσματα που είχε κατά διαστήματα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τους τραυματισμούς κάποιων βασικών παικτών της και τα κακά της διαστήματα που έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Τι κι αν το παιχνίδι ήταν μεγάλο ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια του, ένα σύνολο μικρών λαθών στο τελευταίο κρίσημο πεντάλεπτο και η έλειψη καθαρού μυαλού σε καθοριστικές φάσεις έγειραν την πλάστιγκα στην πλευρά του ΕΡΜΗ αποτέλεσμα που όσο κι αν μας γεμίζει πίκρα κρίνεται δίκαιο.

Ο ΒΑΟΛ είχε την ευκαιρία τόσο στο πρώτο ημίχρονο όταν μπορούσε να διευρύνει το υπέρ του +5, όσο και στην επανάληψη όταν έφτασε το σκορ στο 75-76 να πάρει την πρωτοβουλία στο ματς και να φτάσει σε μια σπουδαία νίκη. Αντ’ αυτού έχασε κάποια εύκολα καθοριστικά καλάθια, αστόχησε σε κρίσημες βολές και άφησε κενά στην αμυντική συνοχή του, γεγονότα που αποδείχθηκαν καθοριστικά για την έκβαση του αγώνα.

Κι όλα αυτά όταν επιθετικά έφτασε με άνεση τους 82π. με 4 διψήφιους (τους Σαμιώτη (20(1)), Κωνσταντινάκο (13(3)), Σουλίκα (12(1)), Αγγελίδη (10)) και άλλους 2 στο όριο (Τροβάς (9(3)), Κουϊμτζής (8)), αλλά με σχεδόν 90π. παθητικό στην έδρα σου δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά… Ο Βούρειος δεν κατάφερε να βρει αντίδοτο (για άλλη μια φορά) στην εκτελεστική δεινότητα του Γκρινιάρη (27π.) ενώ πολύτιμες βοήθειες πρόσφεραν οι Ετζιάκα (15π.), Μαράντος (12(1)), Σπηλιώπουλος (12(2)) και Πανταζής (10π.).

Μετά τη σημερινή ήττα ο ΒΑΟΛ ολοκλήρωσε τον Α΄ Γύρο με ρεκόρ 6-7 και πλέον το ματς του ερχόμενου Σαββάτου (2/2) στις 17:30 με την ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ έχει πάρει τη μορφή τελικού δίχως αύριο καθώς η νίκη πρέπει να έρθει πάση θυσία ώστε να διατηρηθεί πάνω απο τη διακεκαυμένη ζώνη.

Συγχαρητήρια στον ΕΡΜΗ για τη νίκη του και καλή συνέχεια στους φίλους από το Σχηματάρι, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που στήριξε τον ΒΑΟΛ, ψηλά το κεφάλι και ραντεβού το Σάββατο για ένα ματς τελικό…

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 43-48, 66-71, 82-89.

Διαιτητές: Τσάτσης – Νερομυλιώτης.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας – Συμιακάκης) Σαμιώτης 20(1), Κουτσαντωνάκης, Ανδρουλάκης, Σουλίκας 12(1), Φουντουλάκος, Αγγελίδης 10, Καραφαντής, Τσουρής 6, Κουϊμτζής 8, Τροβάς 9(3), Σουλινάρης 4, Κωνσταντινάκος 13(3).

ΕΡΜΗΣ Σχηματαρίου (Σολωμονίδης) Σπηλιόπουλος 12(2), Πανταζής 10, Κούτης, Γκρινιάρης 27, Κώνστας, Φλώτσιος 6(2), Μαράντος 12(1), Μαλισιόβας, Ετζιάκα 15, Γιανναλέτσος 7.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.