Στο Δημόσιο ακίνητα που δεν δηλώθηκαν

Υπό δημόσιο έλεγχο αναμένεται να περάσουν 100.000 ακίνητα και 500.000 στρέμματα που δεν δηλώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους στο Κτηματολόγιο και ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες μεταβίβασής τους σε όσες περιοχές της χώρας έχουν λήξει οι προθεσμίες.
Στην ιδιοκτησία του ∆ημοσίου περνούν 100.000 ακίνητα και 500.000 στρέμματα, τα οποία, για οποιονδήποτε λόγο, είτε λόγω φόρων είτε διαφορών κληρονομιάς, δεν δηλώθηκαν στην πρώτη φάση της διαδικασίας στο Κτηματολόγιο.
Τα πρώτα ακίνητα σε περιοχές που η προθεσμία για να δηλωθούν έληξε πρόσφατα, έχουν ήδη δεσμευθεί και ακολουθούν την «οδό» της μεταβίβασής τους στο ∆ημόσιο. Ανάμεσά τους διαμερίσματα, μονοκατοικίες, οικόπεδα και αγροτεμάχια.
Πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται σε 29 προάστια της Αττικής και του Πειραιά, σε Νέο Ψυχικό, Αγία Παρασκευή, Μελίσσια, Μαρούσι, Γλυκά Νερά και αλλού, σε 16 περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, όπως η Αγία Τριάδα, η Καλαμαριά, το Πανόραμα, η Περαία, η Θέρμη, ο Χορτιάτης, αλλά και σε πυκνοκατοικημένους νομούς ανά την Ελλάδα όπως η Αχαΐα, η ∆ράμα, η Αρκαδία, η Αιτωλοακαρνανία κ.ά., καθώς αποτελούν από τις πρώτες περιοχές που περιλαμβάνονται στο πιλοτικό πρόγραμμα του Κτηματολογίου και η προθεσμία τους έληξε ή λήγει αυτές τις ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, από το πρώτο «κύμα» ακινήτων «αγνώστου κυριότητας», τα 1.500 εξ αυτών έχουν εμπορικό ενδιαφέρον και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας και να αποφέρουν έσοδα για το κράτος. Παράγοντες της αγοράς ανησυχούν για τις διαστάσεις που πρόκειται να πάρει το θέμα, εστιάζοντας κυρίως στο ύψος των αποζημιώσεων που θα διεκδικήσουν από το ∆ημόσιο όσοι ιδιοκτήτες «χάσουν» τις περιουσίες τους επειδή καθυστέρησαν να τις δηλώσουν στο Κτηματολόγιο.
πηγή:real.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.