Στοχευμένη παρουσίαση της Χίου στην τουριστική αγορά της Ολλανδίας

 

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών πραγματοποίησε στοχευμένη παρουσίαση της Χίου σε τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας, στον πολυχώρο VICTORIA, στο κέντρο της πόλης. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του έργου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΠΕ ΧΙΟΥ», που υλοποιείται από τη Δ/νση Τουρισμού Π.Β.Α., Τμήμα Τουρισμού ΠΕ Χίου.

Στόχος της ενέργειας αυτής ήταν να αναθερμάνει το ενδιαφέρον της Ολλανδικής τουριστικής αγοράς για τη Χίο, παρουσιάζοντας με ελκυστικό τρόπο τις ομορφιές του νησιού, τις ειδικές τουριστικές δραστηριότητες και υπηρεσίες που προσφέρονται, όπως περπάτημα, ξεναγήσεις εμπειρίας σε μαστιχώνες, καταδύσεις, ιαματικά λουτρά, θαλάσσιες δραστηριότητες, καταδύσεις κ.λ.π. Παρουσιάστηκαν επίσης οι αεροπορικές συνδέσεις με τη Χίο μέσω Αθήνας, καθώς και οι επιλογές σε τύπους καταλυμάτων.

To Τμήμα Τουρισμού ΠΕ Χίου είχε προετοιμάσει την εκδήλωση σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών. Από τη Χίο συμμετείχαν στην εκδήλωση εκπρόσωποι του Φορέα Τουρισμού Χίου και της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, κ. Νένα Παλαιοπάνου και κ. Γιάννης Συράκης, καθώς και ο κ. Herald Witt, ως εκπρόσωπος της εταιρίας Masticulture. Μετά την παρουσίαση του προορισμού από την κ. Μαρία Κόβα, Πρ/νη του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χίου, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά προϊόντα, όπως ούζο, λικέρ μαστίχας, λικέρ μανταρίνι και βέβαια μαστίχα Χίου, χορηγίες από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, την Mediterra, την ποτοποιία Ψυχή και την ποτοποιία Στουπάκη.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι του Φορέα Τουρισμού Χίου και της Ένωσης Ξενοδόχων μετακινήθηκαν στο Αϊντχόβεν με ειδική χορηγία που παρείχε η AEGEAN AIRLINES, για να υποστηρίξει την προσπάθεια προβολής του νησιού στην Ολλανδία.

Στην εκδήλωση που οργανώθηκε με την βοήθεια της Πρ/νης του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, κας Ελένης Σκαρβέλη, παρευρέθηκαν τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι που ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά στο γεγονός ότι η Χίος παραμένει ένας αυθεντικός προορισμός με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν ενδιαφέρον για ένα σημαντικό κομμάτι του Ολλανδικού κοινού. Στόχος είναι να  συνεχιστεί η προσπάθεια μέσα στο 2020 με τη συμμετοχή μας στην έκθεση της Ουτρέχτης, αλλά και με τη διοργάνωση ενός fam trip στη Χίο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Ν. Νύκτας απόλυτα ικανοποιημένος από την παραπάνω δράση δήλωσε σχετικά: «η στοχευμένη τουριστική προβολή του Βορείου Αιγαίου τόσο με κοινές όσο και με διαφοροποιημένες δράσεις για κάθε προορισμό, αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθησή των νησιών. Η ανωτέρω εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των εξειδικευμένων δράσεων τουριστικής προβολής των προορισμών και βασικό μέλημά μας είναι η πραγματοποίηση αντίστοιχων δράσεων και για τα άλλα νησιά.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.