Στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά η Χίος – 93,78% το ποσοστό επιτυχίας στα ΓΕΛ και 49,26% στα ΕΠΑΛ

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους με την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η φετινή χρονιά συνοδεύθηκε από κομβικές και δομικές αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη: Τα ΤΕΙ καταργήθηκαν, ενώ πλήθος νέων σχολών και τμημάτων εντάχθηκαν στο νέο μηχανογραφικό δελτίο.
Η μεγάλη μέρα της ανακοίνωσης από το Υπουργείο Παιδείας έφτασε και οι υποψήφιοι, που έβαλαν τα δυνατά τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, έμαθαν τα αποτελέσματα για την ανταμοιβή των κόπων τους.

Η Χίος χαμογελά ξανά. Οι επιδόσεις των μαθητών και μαθητριών του νησιού μας ήταν εξαιρετικές.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το ποσοστό επιτυχίας στα Γενικά Λύκεια έφθασε το 93,78% και το 49,26% στα ΕΠΑΛ.
Η κ. Βλυσίδου σε δήλωσή της ανέφερε τα εξής:

«Τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά. Οι επιδόσεις ήταν εξαιρετικές. Είχαμε πολλές επιτυχίες σε πολύ καλές σχολές ενώ υπήρξαν σχολεία που το ποσοστό επιτυχίας έφθασε το 100%. Πέρασαν παιδιά σε υψηλότερες σχολές παρά τις αρχικές τους προσδοκίες. Εύχομαι καλές σπουδές και πολλά συγχαρητήρια στα ίδια τα παιδιά, στους γονείς και στους καθηγητές τους. Τέλος, απευθύνομαι παράλληλα και σε όσους δεν πέτυχαν και θα το πω ξανά. Να μην στραφούν σε λύσεις που θα τους κοστίσουν σε χρόνο, χρήμα και σε ψυχικό σθένος, αλλά να κρατήσουν τις δυνάμεις τους να ξεκινήσουν στη ζωή τους. Τώρα είναι η αρχή!».

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη

«Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να συγχαρώ το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς, για τις επίπονες και άοκνες προσπάθειές τους.
Η Χίος μας, επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την αγάπη της για τη μόρφωση για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.  Έχοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχόντων πανελλαδικά αποδεικνύεται η συστηματική και δημιουργική εργασία των λειτουργών της εκπαίδευσης.
Συγχαίρω εγκάρδια τα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της Ανώτατης Εκπαίδευσης και εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια στις σπουδές τους.
Συγχαίρω όμως και τα παιδιά που δεν πέτυχαν και επισημαίνω ότι θα έχουν κι άλλες ευκαιρίες, με πείσμα και επιμονή, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.
Ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα των νησιών μας, μας κάνει δικαιολογημένα υπερήφανους».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.