Στη Χίο ο επικεφαλής της Τεχνικής Ομάδας του Υπουργείου Υποδομών για το Αεροδρόμιο – Μέχρι το 2023 η ολοκλήρωσή του

Τη Χίο επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Τεχνικής Ομάδας του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Αναγνωστόπουλος ο οποίος έχει αναλάβει την επίβλεψη της πορείας του έργου του Αεροδρομίου Χίου. Χθες, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ αρμοδίων του Δήμου Χίου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Επιμελητηρίου Χίου και φυσικά του κλιμακίου του Υπουργείου Υποδομών στα γραφεία του Κρατικού Αερολιμένα Χίου «Όμηρος».
Σύμφωνα με όλα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε έως το 2020 να δημοπρατηθεί το έργο και μέχρι το 2023 να έχει ολοκληρωθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες μετατόπισης της παραλιακής και μετά θα ξεκινήσουν τα έργα στο αεροδρόμιο.
Η χρηματοδότηση του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020. Τα έργα θα κοστίσουν 15 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση του διαδρόμου και 3 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Πρόκειται να κατασκευαστεί διάδρομος 1.800 μέτρων λειτουργικό μήκος και 150 μέτρα εκατέρωθεν για ασφάλεια ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν αεροσκάφη τύπου Α320 με 150-180 επιβάτες, ενώ παράλληλα στο έργο θα περιλαμβάνεται και η ανακαίνιση του αεροδρομίου.
«Ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του 2020, θα πρέπει να έχει οριστεί ανάδοχος για το έργο. Προς το παρόν ζητήσαμε τη συνεργασία της περιφέρειας για τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων και θα προχωρήσουμε με την παραλλαγή της παραλιακής του αεροδρομίου. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί η μετατόπιση της παραλιακής και μετά θα ξεκινήσουν τα έργα στο αεροδρόμιο», ανέφερε ο επικεφαλής του Τεχνικού Κλιμακίου σε δηλώσεις του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.