Στη Διαύγεια ο διαγωνισμός για την περίφραξη των κλειστών κέντρων στα νησιά

Ξεκινούν άμεσα τα έργα για τη δημιουργία νέων κλειστών δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στις εκτάσεις, που έχουν ήδη επιταχθεί, σε Χίο, Λέσβο και Σάμο. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η διενέργεια 3 διαγωνισμών με διαδικασία διαπραγμάτευσης για την υλοποίηση του έργου των προπαρασκευαστικών εργασιών περίφραξης και καθαρισμού των συγκεκριμένων εκτάσεων στα 3 νησιά του Βορείου Αιγαίου συνολικής εκτιμώμενης δαπάνης 3εκατ ευρώ.

Ειδικότερα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης απηύθυνε χθες το απόγευμα πρόσκληση σε τρεις κατασκευάστριες εταιρείες( ΤΕΡΝΑ Α.Ε, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ) προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης των παραπάνω διαγωνισμών υποβάλλοντας τις προσφορές τους μέχρι τις 12:00 της Δευτέρας καθώς μία ώρα αργότερα (13:00) θα πραγματοποιηθεί η αποσφράγισή τους με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά. Η διάρκεια των συμβάσεων ορίζεται σε 2 μήνες από την υπογραφή τους.

Όπως σημειώνεται στην πρόσκληση, “το αντικείμενο των υπό ανάθεση συμβάσεων για τις προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμού των γηπέδων στα νησιά της Χίου, Λέσβου και Σάμου αφορά την πραγματοποίηση άμεσων εργασιών στις εκτάσεις που προορίζονται για τις εγκαταστάσεις περιφερειακών υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 8 και του άρθρου 10 του ν. 4375/2016(Α΄ 51) και συγκεκριμένα στα επιταγμένα γεωτεμάχια σύμφωνα με την υπ’αριθμ 1311/2020 απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου”.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, στις εκτάσεις που έχουν επιταχθεί, περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες καθαρισμού των γηπέδων και διαμόρφωσης προσβάσεων, την κατασκευή περιμετρικής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ καθώς και την τοποθέτηση θυρών πεζών και οχημάτων. Πρόκειται για εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στην τοποθεσία Κρητικού Λάκος/Ψείρα στο δήμο Χίου, ‘Καράβας’ στο δήμο Λέσβου και ‘Ζερβού’ στο δήμο Ανατολικής Σάμου. Αναφορικά με τη δαπάνη των υπό ανάθεση έργων, ανέρχεται σε 1.098.032,83ευρώ για τις εργασίες περίφραξης και καθαρισμού στην Χίο, 899.434,53ευρώ για το αντίστοιχο έργο στη Λέσβο και 997.576,84ευρώ για τη Σάμο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.