Στη Βουλή κατατίθεται ο προϋπολογισμός του 2020

Κατατίθεται το μεσημέρι στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2020, ενώ νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει το τελικό του σχέδιο. Ο προϋπολογισμός προβλέπει ανάπτυξη 2,8% τον επόμενο χρόνο, φοροελαφρύνσεις 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ και φιλοδοξεί να είναι ο τελευταίος με στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Στο οικονομικό επιτελείο υπάρχει αισιοδοξία για την έγκριση και την επιτυχή εκτέλεσή του, καθώς κατατίθεται λίγα 24ωρα μετά την έκθεση της Κομισιόν για την τέταρτη αξιολόγηση στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, με αποδοχή των Θεσμών για τους άξονες της οικονομικής πολιτικής και θετικά μηνύματα και από τις διεθνείς αγορές για την αξιοπιστία της χώρας και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Μεγάλη φοροδιαφυγή αποκάλυψαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ

Εν τω μεταξύ, λαβράκια έβγαλαν οι στοχευμένοι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον εντοπισμό αδήλωτων πωλήσεων μέσω διαδικτύου. Το σκανάρισμα σε Facebook, Instagram, και Twitter αποκάλυψε μεγάλη φοροδιαφυγή, καθώς σε μόλις 8 υποθέσεις, το «μαύρο» χρήμα ξεπερνά τα 5,7 εκατομμύρια ευρώ. Στην Αττική, φυσικό πρόσωπο, δήλωνε ιδιοκτήτης καφετέριας, όταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πουλούσε παπούτσια, κρύβοντας 1,25 εκατ. ευρώ. Σε άλλη περίπτωση στη Θράκη, φυσικό πρόσωπο χωρίς έναρξη δραστηριότητας, πούλησε σε δύο χρόνια μέσω Facebook ρούχα και παπούτσια, συνολικής αξίας 1,7 εκατ. ευρώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.