ΣτΕ: Ετοιμάζουν 4.500 μόνιμες θέσεις στην Παιδεία

 

Πράσινο φως έδωσε το ΣτΕ για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση για το ερχόμενο σχολικό έτος (2019-2020).

Το υπουργείο Παιδείας πριν από λίγο διάστημα είχε κάνει αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο για κατ’ εξαίρεση συνέχιση των διαδικασιών πρόσληψης των 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο υπουργός Παιδείας, μετά την έγκριση από την αρμόδια επιτροπή δήλωσε:

«Είναι μια θετική εξέλιξη η σημερινή απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής του ΣτΕ, ώστε να μην υπάρχει χαμένος χρόνος προκειμένου για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή. Αναμένω τη δημόσια δέσμευση του προέδρου της Ν.Δ. τόσο για τους 4.500 διορισμούς όσο και για τους υπόλοιπους 10.500 που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και υλοποιεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες μέσω του ΑΣΕΠ.

Δεν αναμένω μόνο εγώ τη δέσμευση αυτή αλλά και οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, επειδή όλοι ακούμε υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ. όχι μόνο να μην δεσμεύονται για τους 15.000 διορισμούς στην εκπαίδευσης αλλά να δηλώνουν ότι οι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή είναι ‘στον αέρα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.