Στα Ψαρά έφτασε η Aegean Regatta (Φώτο-Βίντεο)

 

Στον ιστορικό νησί των Ψαρών έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης τα 55 σκάφη που μετέχουν στην Aegean Regatta, το διεθνή αγώνα που διοργανώνεται για 19η φορά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Το πρωί της ίδιας ημέρας τα ιστιοπλοϊκά είχαν ξεκινήσει από το Πλωμάρι αντιμετωπίζοντας τα διαφορετικά πρόσωπα του καιρού στο Αιγαίο Πέλαγος. Μέχρι ν’ αφήσουν τη Μυτιλήνη, η μπουνάτσα ταλαιπώρησε τους περίπου 500 ιστιοπλόους, αλλά όσο περνούσε η μέρα ο άνεμος δυνάμωνε και έφτασε ακόμα και τους 25 κόμβους, αναγκάζοντας τα πληρώματα να επιδείξουν τη ναυτοσύνη τους για να ολοκληρώσουν τα 48 ναυτικά μίλια της απόστασης.

Στα Ψαρά πρώτο έφτασε λίγο μετά τις 17:00 το ERYTOS II ενώ οι αφίξεις των σκαφών συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης. Τα σκάφη BAXIMUS και MELIPLOE  διπλασίασαν τις νίκες τους και προηγούνται στην κατάταξη των κατηγοριών.

Η υποδοχή των κατοίκων ήταν ιδιαίτερα θερμή καθώς για πρώτη φορά τα Ψαρά αποτέλεσαν σταθμό της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» ενώ έγιναν και ειδικές εργασίες με εγκατάσταση πλωτών εξεδρών προκειμένου το λιμάνι να φιλοξενήσει τα σκάφη.

Ο Προέδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Άκης Τσαλίκης τόνισε ότι η υποδοχή από τους Πλωμαρίτες ήταν εξαιρετική σημειώνοντας παράλληλα ότι έκαναν πολύ περισσότερα από εκείνα που τους είχαν ζητηθεί. Μιλώντας για τη μαρίνα του Πλωμαρίου ο κ. Τσαλίκης τη χαρακτήρισε εξαιρετική και ασφαλέστατη αποτελώντας πλέον ένα σημαντικό τόπο τουριστικού προορισμού. «Το Πλωμάρι θα είναι πλέον στις πρώτες επιλογές της οργανωτικής επιτροπής της Aegean Regatta» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαλίκης.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης ιστιοδρομίας Πλωμάρι – Ψαρά είναι:

IRC

  1. BAXIMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη
  2. ST.ANNA με κυβερνήτη τον Vlas Kadetov
  3. MATRAK II με κυβερνήτη τον Οrhan Ozdas

ORC Performance

  1. ERYTOS II με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο και Σταύρο Τσάβαλο
  2. MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Θανάση Στεργιανό
  3. HAKUNA MATATA-MANITSAS MARINE με κυβερνήτη τον Δημήτρη Σοφιτσή

ORC Sport

  1. MELIPLOE με κυβερνήτη το Nick Thliveris
  2. SIMERA με κυβερνήτη τον Μανώλη Αγγελάκη
  3. SMILE 3 με κυβερνήτη στον Ευστράτιο Κόσμογλου

Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ιστιοδρομιών τα τρία πρώτα σκάφη ανά κατηγορία είναι:

IRC

  1. BAXIMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη
  2. MATRAK II με κυβερνήτη τον Οrhan Ozdas
  3. ST.ANNA με κυβερνήτη τον Vlas Kadetov

ORC Performance

  1. MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Θανάση Στεργιανό
  2. ERYTOS II με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο και Σταύρο Τσάβαλο
  3. ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό

ORC Sport

  1. MELIPLOE με κυβερνήτη το Nick Thliveris
  2. FAIRYTALE με κυβερνήτη τον Αριστοτέλη Χατζησταματίου
  3. SIMERA με κυβερνήτη τον Μανώλη Αγγελάκη

Δείτε το video της 2ης ιστιοδρομίας

 

Τα 55 σκάφη θα παραμείνουν στα Ψαρά και την Πέμπτη και την Παρασκευή θα βάλουν πλώρη για τις Οινούσσες που είναι ο τρίτος σταθμός του αγώνα.

Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2019 είναι ο Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης και συνδοργανωτές Όμιλοι οι : Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Χίου, Ν.Ο. Σάµου, Ν. Ο. Λέρου, Ι.Ο. Μυτιλήνης, Π.Ε.Κ.Ε.Β. Η Marina Mytilini είναι χορηγός της Aegean Regatta.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.