Στήνουμε μπλόκο στις απειλές και τις απόπειρες κατάσχεσης της περιουσίας των νοικοκυριών από τους τραπεζίτες!

Το ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας με επιστολή του εκφράζει τη συμπαράστασή του στο Γ. Παληό, και τάσσεται ενάντια στους πλειστηριασμούς της περιουσίας λαϊκών οικογενειών. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“Με αφορμή την υπόθεση του τυπογράφου Γ. Παληού από τη Χίο που απειλείται με κατάσχεση της μοναδικής κατοικίας του, για χρέη προς τις τράπεζες, υψώνουμε φωνή συμπαράστασης και αντίστασης για την προστασία από τις τραπεζικές κατασχέσεις.  Κύμα μαζικής συμπαράστασης στο Γ. Παληό, ενάντια στους πλειστηριασμούς της περιουσίας λαϊκών οικογενειών έχει εκδηλωθεί στη Χίο.

Σήμερα ο Γιάννης αύριο 100.000 άλλοι όπως προϋπολογίζονται οι πλειστηριασμοί για το επόμενο διάστημα! Καλούμε όλους είτε βρίσκονται είτε δεν βρίσκονται στην ίδια θέση σε κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης!

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια», που αντικαθιστά το νόμο Κατσέλη, είναι πιο αποτελεσματικό, αφού στοχεύει στο να υποχρεώσει τους δανειολήπτες να πληρώνουν το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι του εισοδήματός τους στις τράπεζες: Ή εντάσσεσαι στη ρύθμιση και πληρώνεις τις δόσεις που υπολογίζει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, ή αλλιώς, το σπίτι σου μπαίνει στον πλειστηριασμό.

Ο Γ. Παληός δεν είναι μόνος! Είναι όλοι εμείς!

Για τη χιονοστιβάδα των “κόκκινων δανείων” δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες, αγρότες που δανείστηκαν για τη δουλειά τους. Ευθύνονται οι τράπεζες με την τοκογλυφική πολιτική τους, τα δανεικά και αγύριστα στην οικονομική ολιγαρχία και τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλουν κυβερνήσεις-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. για χάρη ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και των τραπεζών περί «μπαταχτσήδων» ή «στρατηγικών κακοπληρωτών», στοχεύουν στο μεγάλο μέρος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών. Οι απλοί άνθρωποι εξαναγκάστηκαν σε τραπεζικό δανεισμό για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες, αλλά «τσακίστηκαν» από την κρίση, την ανεργία, τα αντιλαϊκά μέτρα, τις μειώσεις μισθών και τη βαριά φοροληστεία.

Οι πραγματικοί «μπαταχτσήδες», που είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο όγκο «κόκκινων» δανείων και των χρεών προς το Δημόσιο μένουν στο απυρόβλητο και σε ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο.

Δεν επιτρέπουμε με τη δαμόκλειο σπάθη του πλειστηριασμού, να μας απειλούν να λύσουμε εμείς το πρόβλημα που έχουν οι τράπεζες, που δανειοδοτούσαν αδιακρίτως την περίοδο πριν από την κρίση. Ο αγώνας μας μπορεί να τους σταματήσει.

Εδώ και τώρα δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες με δυνατότητα αποπληρωμής:

  • Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη των ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών.
  • Όχι στις κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις
  • θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της κατοικίας και περιουσίας των λαϊκών οικογενειών με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, εφορία, ταμεία και δήμους.
  • Άμεση παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Δικαίωση του Γ. Παληού. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»! Η κατοικία είναι δικαίωμα! Η πάλη όλων μας για ανακούφιση απ’ το βραχνά των χρεών, απέναντι στους πλειστηριασμούς, είναι υποχρέωση όλων”.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.