Στάση εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για σήμερα σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει απερίφραστα το χτύπημα εκπαιδευτικών και φοιτητών που διαδήλωναν στην Αθήνα, διεκδικώντας τα αυτονόητα την κάλυψη των κενών στα σχολεία με μόνιμες προσλήψεις κι όχι στην ομηρία και στις απολύσεις, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος.

Δεν υπάρχει κινητοποίηση εργαζομένων το τελευταίο διάστημα που να μην δέχεται την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, χτυπώντας πολλές φορές στο ψαχνό όσους διαδηλώνουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Με μια τέτοια επίθεση των ΜΑΤ αντιμετωπίστηκε η μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών μπροστά από τη Βουλή, που χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Ο τραυματισμός της συναδέλφισσας Θοδώρας Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ, δείχνει ότι ο στόχος της κυβέρνησης να χτυπηθούν με κάθε τρόπο όσοι μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης, Αυτή η ενέργεια καταγράφεται ως μια ακόμα πράξη αυταρχισμού και βαρβαρότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική και να ενταθεί η ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, με αποτέλεσμα τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.!!!

Οι κινητοποιήσεις έδειξαν πως δεν περνάει εύκολα το «διαίρει και βασίλευε», στην αρένα του αλληλοσπαραγμού, πως υπάρχει ένα μάχιμο ριζοσπαστικό τμήμα που διεκδικεί συλλογικά το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία για όλους.

Καλούμε τα σωματεία των εκπαιδευτικών της δύναμης του ΝΤ, τους γονείς, τους μαθητές και όλο το λαό του Νομού να καταγγείλουν και να καταδικάσουν τη βάρβαρη αυτή επίθεση και να δώσουν τη μάχη για σχολεία που θα ανταποκρίνονται στις  ανάγκες των παιδιών μας.

    Ούτε ένας αναπληρωτής να μη χάσει τη δουλειά του! Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων! Κανένας απολυμένος!

    Μόνο η διεκδίκηση για άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών καλύπτει στην πραγματικότητα και το πτυχίο και την προϋπηρεσία ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της δύναμης μας να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11:00 στην είσοδο της Απλωταριάς.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.