Σε ύφεση τέθηκε η πυρκαγιά στην τοποθεσία Ουρά των Αμάδων

Σε ύφεση τέθηκε η πυρκαγιά χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή στην τοποθεσία Ουρά της Τ.Κ. Αμάδων της Δ.Ε. Καρδαμύλων, όπου η κατάσβεση ήταν δυνατή μόνο από αέρος και με πεζοφόρα τμήματα.

Το συντονισμό εκ μέρους του Δήμου είχε αναλάβει ο Δήμαρχος σε συνεργασία με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου κ. Γιώργο Ζώα και τον προϊστάμενο του Αυτοτελούς Γραφείου Π.Π. του Δήμου.

Ο Δήμος Χίου συμμετείχε στην κατάσβεση με ένα υδροφόρο όχημα και ανέλαβε την διοικητική μέριμνα των εθελοντικών ομάδων καθώς και τα καύσιμα των εθελοντικών οχημάτων.

Η πολιτική προστασία του Δήμου Χίου ευχαριστεί την πυροσβεστική υπηρεσία, τις εθελοντικές ομάδες («Όμικρον», «Αγιάσματα», «Λιθίου», «ΛΕΦΕΔ» και υπολοίπων εθελοντικών ομάδων) τους εθελοντές, το προσωπικό του Δήμου και τους πολίτες που συνέβαλαν στην κατάσβεση.

Κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Π.Π. Δήμου Χίου έδωσε εντολή να παραμείνουν οι εθελοντικές πυροσβεστικές ομάδες και το προσωπικό του Δήμου στην περιοχή, σε επιφυλακή, λόγω αυξημένου κίνδυνου αναζωπυρώσεως.

Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός χάρτης της Πολιτικής Προστασίας, έχει χαρακτηρίσει την περιοχή μας ως περιοχή υψηλού κινδύνου κατηγορίας 3.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.