Σε Ομήρειο και Βιβλιοθήκη «Κοραή» τα στελέχη του Δικτύου Πολιτών

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Μανώλης Στάθης μαζί με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ», συνέχισαν τις επισκέψεις και την ενημέρωση-συζήτηση με τις διάφορες δομές  που άπτονται στην αρμοδιότητα του Δήμου Χίου.

Αυτή την εβδομάδα σειρά είχε ο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», με δύο σημαντικές επισκέψεις, με την Διοίκηση και την Διεύθυνση της Βιβλιοθήκης «ΚΟΡΑΗΣ »και του «ΟΜΗΡΕΙΟΥ Πνευματικού Κέντρου».

«Σε πολύ καλό κλίμα και κατά τις δύο επισκέψεις, ενημερωθήκαμε, πήραμε απαντήσεις σε απορίες και συζητήσαμε για την επόμενη μέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Ο πολιτισμός  στη Χίο, αποτελούσε και αποτελεί στήριγμα και μεράκι για χιλιάδες συμπολίτες μας που παρακολουθούν, αλλά και εκατοντάδες άλλους που έχουν επιπλέον αξιώσεις, συμμετέχοντας μέσα από εργαστήρια τεχνών. Η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί στοιχείο της ταυτότητας του τόπου μας, της ιστορικής, οικονομικής και κοινωνικής του οργάνωσης.

Διαπιστώσαμε ότι χρειάζεται ενίσχυση των υφιστάμενων δομών  παραγωγής πολιτιστικού έργου (αποσυμφόρηση από πλήθος εκδηλώσεων, ενίσχυση του προσωπικού, προβολή, βελτίωση των εγκαταστάσεων στην πόλη και στην περιφέρεια, αποκέντρωση των εκδηλώσεων κλπ), αλλά και γενικότερα αποτελεσματικότερη ανάδειξη στοιχείων της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του νησιού μας.

Ως “ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ” πιστεύουμε απόλυτα στην καθοριστική συμβολή του Πολιτισμού και της Τέχνης στην συνοχή και ισορροπία της κοινωνίας που λειτουργεί αντισταθμιστικά  ενάντια στην ανερχόμενη φασιστική απειλή, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Πιστεύουμε στην σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία και στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Θα στηρίξουμε με πάθος τις δομές και τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πολιτισμό» αναφέρουν στο σχετικό δελτίο τύπου τα μέλη του συνδυασμού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.