Σε κατασχέσεις κατόπιν τηλεφωνήματος περνάει η εφορία…

Η εφορία προχωρά σε ειδοποιήσεις προτού συνεχίσει με την κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού ή κινητών ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων.

Για οφειλές κάτω από 500 ευρώ υπάρχει εντολή να πραγματοποιούνται τηλεφωνικές κλήσεις και ειδοποιήσεις και όχι κατασχέσεις, χωρίς να αποκλείεται να γίνει κατάσχεση και απροειδοποίητα.

Άλλωστε, ο Συνήγορος του Πολίτη σε πρόσφατη ενέργειά του άσκησε έντονη κριτική στις κατασχέσεις της εφορίας, υπογραμμίζοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται αντίκειται στην αρχή της χρηστής διοίκησης και της εμπιστοσύνης του διοικούμενου.

Οι κατασχέσεις πραγματοποιούνται από τα δικαστικά τμήματα των εφοριών, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται και από τις κεντρικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, επομένως ακόμα κι αν οι οφειλέτες διαπιστώσουν ότι η αρμόδια ΔΟΥ δεν έχει ξεκινήσει διαδικασίες κατάσχεσης, αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να κινείται η διαδικασία κεντρικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.