ΣΕΣΝΟΧ| ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για τις προσφερόμενες Δημόσιες υπηρεσίες υγείας στο ΝΗΣΙ μας!!!

Ανοιχτή Επιστολή ΣΕΣΝΟΧ προς τους Συμπολίτες μας

Η Ελλάδα σήμερα και κατά συνέπεια  η Χίος – μετά το τέλος των μνημονίων, κατά ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση – εισέρχεται δήθεν «εις την κανονικότητα».

Δέκα χρόνια  πέρασαν από την πρωτόγνωρη και βαθιά καπιταλιστική οικονομική κρίση που έπληξε και την χώρα μας και  οι εργαζόμενοι στο χώρο του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, συνεχίζουν να  βιώνουν τριτοκοσμικές  καταστάσεις  που αντί να αμβλύνονται, αντιθέτως, χειροτερεύουν!!!

Οι μισθολογικές απώλειες, η υποστελέχωση,  η μειωμένη χρηματοδότηση  του οργανισμού λειτουργίας του νοσοκομείου από το υπουργείο, οι κτιριακές υποδομές του Νοσοκομείου με τα γνωστά προβλήματα και τις συνεχώς αυξανόμενες ελλείψεις. Η ανύπαρκτη υποδομή ορισμένων τμημάτων που παρά την πρόσφατη πρόσληψη κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως του αγγειοχειρούργου και του νευροχειρούργου καθιστούν προβληματική τη διενέργεια επεμβάσεων,  είναι ενδεικτικά κάποια από τα προβλήματα που καθημερινά όλο το προσωπικό, αλλά και οι πολίτες της Χίου, αντιμετωπίζουν. Προβλήματα σημαντικά πουκαμίακυβέρνησηήδιορισμένη Διοίκηση, έως σήμερα δεν αντιμετώπισε με τη δέουσα σοβαρότητα

Το Νοσοκομείο, το Κ.Υ. Πυργίου καθώς και τα Αγροτικά Περιφερικά Ιατρεία του  νησιού βρίσκονται σε κατάσταση προϊούσας αποσύνθεσης.

Γενάρης του 2019και το Νοσοκομείο βρίσκεται να αντιμετωπίζει τα πολυπληθή και ιδιαίτερα σύνθετα ιατρικά συμβάντα των συμπολιτών μας, με κτιριακές υποδομές του προηγούμενου αιώνα, με πρόχειρες κατασκευές, όπως προκάτ οικίσκους και χρυσοπληρωμένες μεν, ανολοκλήρωτες δε, εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να μην δύνανται να εξυπηρετηθούν επαρκώς  τα καθημερινά πολλαπλά περιστατικά .

Συνέπεια των ρυθμών χελώνας στην υποτιθέμενη προσπάθεια αποκατάστασης της παλιάς πτέρυγας παθολογικής – χειρουργικής, μας καθηλώνει στην τραγική καθημερινή πραγματικότητα μέσα σε ερειπωμένα κτίρια, να γίνονται, αναγκαστικά, ιατρικές πράξεις.

Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, ηδιορισμένη Διοίκηση του Νοσοκομείουκαι όλοι οι υπεύθυνοι που κρύβονται πίσω από  την μακρόσυρτη γραφειοκρατική αλληλουχία των χρονοβόρωνδιαδικασιών, έχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ώστε το ταχύτερο δυνατό, αν όχι, χθες, ναεξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τη μελέτη & δημοπράτηση των έργων, δίχως καμία άλλη αναβολή.

Είναι απαράδεκτη και τραγική η διασπορά των περιστατικών της παθολογικής κλινικής σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου, αφού σε διαφορετική περίπτωσηοι ασθενείςπεριμένουν στα επείγοντα, ενώ στην καλύτερη των περιπτώσεων, καταλήγουν σε κάποιο ράντζο της Παθολογικής!!

Σε αυτόν τον καθημερινό κυκεώνα, οι νοσηλευτές, οι γιατροί και το λοιπό προσωπικό δίνουμε το δικό μας αγώνα! Πασχίζουμε καθημερινά να κρατήσουμε την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών σε αξιοπρεπή επίπεδα για τους πάσχοντες και να εκτελέσουμε  με συνέπεια το καθήκον μας προς στους συνανθρώπους μας!!!

Οι δαπάνες για την υγεία, παρά τα αντιθέτως υποστηριζόμενα από την Κεντρική Κυβέρνηση, παραμένουνσε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, συγκρινόμενες  με τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του βαθμιαία γηράσκοντος πληθυσμού της Χώρας μας.

Τα λαϊκά στρώματα  λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, της ανεργίας , των χαμηλών εισοδημάτων και μή έχοντας άλλη εναλλακτική πρωτοβάθμια περίθαλψη, τόσο στα χωριά όσο και στην πόλη,συρρέουν καθημερινά στο Νοσοκομείο  για υγειονομική περίθαλψη.

Παράλληλα, η προσφυγική κρίση δημιουργεί περαιτέρω επιβάρυνση της νοσοκομειακής περίθαλψης και  οι εργαζόμενοι στην υγεία υπερβάλλουν εαυτούς, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν στις άνισες διαμορφούμενες συνθήκες και να σταθούν στο ύψος των αναγκών της υγείας του Λαού.

Ο ΣΕΣΝΟΧ κρούει εδώ και χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου! Πριν ακόμα, την κατάρρευση της στέγης της παθολογικής κλινικής. Αλλά οι κυβερνώντες και όλοι όσοι εξυπηρετούν τις πολιτικές τους , κωφεύουν σκόπιμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικές της ΕΕπου υπηρετούν πιστά,οδηγούν στην εμπορευματοποίηση της υγείας και βάζουν σε κίνδυνο την περίθαλψη των συμπολιτών μας.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την άθλια πραγματικότητα!

Η παθολογική και οι λοιπές κλινικές να ασφυκτιούν, η μαιευτική να γεμίζει νερά, οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης και οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται.

Απαιτούμε την εδώ και ΤΩΡΑ χρηματοδότηση του έργου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απαιτούμε την άμεση αποπεράτωση της Παλαιάς Παθολογικής Κλινικής .

Απαιτούμε οι συνάνθρωποι μας να έχουν δωρεάν, ποιοτική υγειονομική περίθαλψη! Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα.

Απευθύνουμε κάλεσμα κοινωνικής συλλογικής συμπόρευσης προς όλα τα Σωματεία του Νομού,  να γίνουν συνοδοιπόροι μας  στον αγώνα μας για δωρεάν υγεία για όλους !!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.