ΣΕΣΝΟΧ: Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χίου

 

Να ενισχυθεί το Νοσοκομείου Χίου με το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό!!!

Μην μας αφήνεται χωρίς όπλα!!!

 

Οι σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά, καθώς  και σε ατομικά μέτρα προστασίας, που αντιμετωπίζει το μοναδικό Νοσοκομείο του Νησιού αποτελούν σήμερα μια υγειονομική «βόμβα» την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε καθημερινά!

Να επισημάνουμε  ότι από το 2018 και 2019  μέχρι και σήμερα 2020 , δεν ολοκληρώθηκε καμία προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες, ενώ και στις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες δεν περιλαμβάνεται η πρόσληψη ούτε ενός μόνιμου εργαζόμενου.

Οι 2.000 προσλήψεις  προσωπικού που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση δεν επαρκούν για να καλύψουν τα τεράστια κενά των Νοσοκομείων. Τόσες είχαν εξαγγείλει και τον Ιούλιο, χωρίς να υπάρχουν οι ανάγκες της πανδημίας και οι οποίες δεν έχουν γίνει ακόμα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της χρόνιας πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, από όλες τις κυβερνήσεις, που δεν μπορούν να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες σε «κανονικές συνθήκες», πολύ δε περισσότερο στις σημερινές συνθήκες επιδημίας.

Τα μέσα ατομικής προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο, με προτεραιότητα φυσικά στα τμήματα που υποδέχονται τα πιθανά κρούσματα.

Η μάσκα μιας χρήσης  φοριέται για ώρες ολόκληρες, ακόμα και για μια ολόκληρη βάρδια γιατί δεν έχει άλλη να την αντικαταστήσουμε. Για τις δυσεύρετες μάσκες υψηλής προστασίας (FFP2 ή FFP3) δίνεται η οδηγία να την κρατήσουμε κάπου για την επόμενη χρήση. Δυσεύρετα είναι τόσο τα προστατευτικά γυαλιά όσο και οι προστατευτικές ρόμπες.  Όσο για τα αντισηπτικό αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε δείγμα και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει στο Νοσοκομείο μας κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα!

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία είναι αυτή τη στιγμή στην  πρώτη γραμμή της μάχης και εκεί πρέπει να παραμείνουν.

Οι μονόπλευρες εκκλήσεις των κυβερνητικών παραγόντων για «ατομική ευθύνη» δεν μπορούν να κρύψουν τα τεράστια  κενά και τις ελλείψεις του Δημόσιου  Συστήματος Υγείας!!!

Αν η κυβέρνηση δηλώνει ότι έχουμε πόλεμο και μάλιστα με αόρατο εχθρό, τότε πρέπει να μας δώσει όπλα.

Και αυτό σημαίνει:

1) Εξασφάλιση των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.

2)Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αν όχι εμείς ποιοι;  αν όχι τώρα πότε;

3)Άμεση στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων. Χωρίς καμιά καθυστέρηση προσλήψεις προσωπικού.

4) Μέτρα προστασίας για το διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, όπως η εκ περιτροπής εργασία και η εξ αποστάσεως εργασία! 

5)  Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των αυξημένων- έκτακτων αναγκών.

Το Σωματείο μας αμέτρητες φορές, πριν ξεσπάσει η πανδημία, είχε καταγγείλει τις εγκληματικές ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες καθιστούσαν οριακή, ακόμα και επισφαλή τη λειτουργία του Νοσοκομείου, πόσο μάλλον τώρα, με αυτές τις εξελίξεις.

Δε δεχόμαστε να κινδυνεύσει η υγεία μας, των οικογενειών μας και όλων των λαϊκών οικογενειών λόγω των εγκληματικών ελλείψεων στις δημόσιες μονάδες υγείας. Απαιτούμε άμεση ενίσχυση με προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την επιδημία.

Ο κίνδυνος έκθεσης των υγειονομικών είναι μεγάλος.  Πάρτε μέτρα τώρα όσο είναι καιρός.   Άλλο ήρωες,  άλλο μάρτυρες!!!

Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.