«Σαν παλιό Σινεμά…» στα Θυμιανά

Ένα διήμερο αφιερωμένο στο παλιό σινεμά, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου «Σινεμά της Χίου, από το χτες στο σήμερα» διοργανώνει ο Μ.Ε.Ο.Θ. και οι εκδόσεις άλφα πι στα Θυμιανά, στην αίθουσα της Φιλοπτώχου (παλιό σινεμά του χωριού) την Κυριακή 13 και Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα.

«Σαν παλιό σινεμά», ο τίτλος των εκδηλώσεων του διημέρου.

Την Κυριακή θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν με το περί ου ο λόγος βιβλίο με την ιστορία, τις μνήμες, τις αναμνήσεις και τις μαρτυρίες όσων τις έζησαν. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η γραμματέας του συλλόγου και φιλόλογος Ρένα Ζηρριά, θα διαβάσουν οι οιθοποιοί της θεατρικής μας ομάδας Σούλα Πλυτά και Γιάννης Τσουμπαριώτης, θα συντονίσει ο Κώστας Ζαφείρης ενώ το ρόλο του πάλαι ποτέ μικροπωλητή Αγάπιου θα αναπαραστήσει ο Μιχάλης Βαβυλουσάκης με το σχετικό κέρασμα- προσφορά του Μ.Ε.Ο.Θ.

Την Δευτέρα θα θυμηθούμε τους παλιούς σινεματζήδες μέσα από αποσπάσματα συνεντεύξεων στον Δημήτρη Φρεζούλη στην «Αλήθεια TV» και θα απολαύσουμε την υπέροχη ταινία του Δήμου Αβδελιώδη «Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων» με Χιώτες ηθοποιούς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.