Σήμερα κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τις τελικές ανακοινώσεις όσον αφορά στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μέχρι την τελευταία στιγμή συνεχίζονταν οι ζυμώσεις, καθώς υπήρχε υπερπροσφορά ενδιαφερομένων, πολύ περισσότερο μετά και την ευρεία νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και την προσδοκία για ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα στις εθνικές κάλπες, κάτι που θα σημάνει την εκλογή έως και 80 περίπου επιπλέον βουλευτών σε σχέση με τη σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα. Πρακτικά στην επαρχία οι νέοι υποψήφιοι έχουν ισχυρές πιθανότητες εκλογής, με αποτέλεσμα να επικρατεί… συνωστισμός. Και καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οι “προεδρικοί” υποψήφιοι ελπίζουν ότι θα έχουν τύχη στην σταυροδοσία.

Η ανανέωση των ψηφοδελτίων και της επόμενης κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ένας στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και βεβαίως είναι και στο χέρι των ψηφοφόρων ποιους θα στείλουν στη νέα Βουλή.

Εάν η ΝΔ αυξήσει τα ποσοστά της σε σχέση με τις ευρωεκλογές, αυτό θα σημαίνει και περισσότερους νέους ψηφοφόρους, που θα καθορίσουν και το “χάρτη” της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η ανανέωση αυτή τη φορά πάντως θα είναι πιθανότατα γένους θηλυκού, καθώς η ποσόστωση σε συνδυασμό με την αύξηση των εδρών της ΝΔ, αυξάνει τις πιθανότητες για περισσότερες γυναίκες στην ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία στο παρελθόν είχε σχετικά μικρό ποσοστό γυναικών.

Πολλά είναι βεβαίως τα ονόματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς, ωστόσο μέχρι και την τελευταία στιγμή ιδίως στο Επικρατείας δεν μπορούν να αποκλειστούν οι εκπλήξεις καθώς ειδικά το Επικρατείας αποτελεί βέβαια αποκλειστικό προνόμιο του προέδρου του κόμματος, ο οποίος φυσικά θέλει να δώσει και το δικό το στίγμα.

Η ποσόστωση όμως σε συνδυασμό με το πλήθος των ενδιαφερόμενων έφερε καραμπόλες μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Κλειδώνει η ΝΔ το ψηφοδέλτιο της για τις Εθνικές εκλογές στο νησί μας.

Με δύο γυναίκες και το Νότη Μηταράκη έχει κλειδώσει μέχρι στιγμής το ψηφοδέλτιο της η ΝΔ στο νομό μας, αναμένοντας το τέταρτο πρόσωπο που θα ολοκληρώσει τις υποψηφιότητες. Τελευταία, γνωστή έγινε η σίγουρη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του κόμματος της Ισαβέλας Μπουρνιά και της Βιβής Ποταμούση. Αναμένουμε ανακοίνωση για τον τέταρτο άνδρα…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.