Πότε θα τελειώσει το κιόσκι ή στέγαστρο στο πάρκιν της Φάρκαινας;

Από το πρωί που ξύπνησα ξεκίνησα για την Εθνική τράπεζα της πλατείας να διεκπεραιώσω τις πληρωμές του μήνα, αλλά λόγω πολυκοσμίας για να περπατήσω κιόλας όπως καθημερινά και επειδή είχε και συννεφιά παίρνω την Βενιζέλου, ΝΟΧ, Μπέλλα Βίστα παραλιακώς χωρίς πολύ ζεστή λόγω της νοτιάς που φυσούσε και φθάνοντας στο πάρκιν της Φάρκαινας είδα ανθρώπους να περιμένουν το λεωφορείο άλλους κάτω από μικρά δένδρα και άλλους ακουμπισμένους πάνω στα αυτοκίνητα!

Βλέποντας το ξεσκέπαστο κιόσκι ή στέγαστρο χωρίς πλαϊνά προστατευτικά από τις καιρικές συνθήκες και φυσικά χωρίς καθίσματα μου ήρθε απ’ ευθείας στο μυαλό το τραγούδι τού μεγάλου Γιώργου Μητσάκη που το είχε γράψει όταν τον έπιασε η βροχή το 1950 όταν περίμενε να περάσει το τραμ και λέει: «Συννέφιασε… Συννέφιασε… ο Ουρανός Συννέφιασε ψιλή βροχούλα έπιασε» κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Και αμέσως σκέφτηκα ότι όταν αρχίσουν τώρα οι βροχές που θα πηγαίνει ο κοσμάκης; Δεν επιρρίπτω κατηγορία σε καμία Δημοτική αρχή, άλλωστε οι νέοι Άρχοντες έχουν ένα μήνα στην εξουσία! Είναι όμως ένα έργο που ξεκίνησε και πρέπει να τελειώσει! Οι δικές μου υποδείξεις είναι καλοπροαίρετες για το καλό του τόπου μας! Δεν τα βάζω ποτέ με κανέναν προσωπικά! Άλλωστε και στις δημοτικές εκλογές που πέρασαν επειδή είχα φίλους σε όλες τις παρατάξεις κράτησα αποστάσεις για να μην χαλάσω κανενός την καρδιά, εν αντιθέσει όπως έκανα με τις περιφερειακές και τις βουλευτικές εκλογές που πήρα θέση και υποστήριξα με άρθρα μου!

Επίσης με χαρά είδα ότι έχουν κλαδέψει τις ροδοδάφνες και συνεργεία του Δήμου μάζευαν τα φύλλα και τα κλαδεμένα Κλαδάκια γιατί επίκειται η βροχή και θα φράξουν οι σχάρες! Το ίδιο είδα και μπροστά στην στήλη τού ήρωα Αεροπόρου Παναγυφτόπουλου σε όλο τον παραλιακό να σκουπίζουν και να μαζεύουν τα σκουπίδια και τα τσίγανα από τις αλμύρες ! Και επειδή έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα Φροντίστε να καθαρίσουν οι σχάρες παντού!

Καλό Απόγευμα!

Χίος, 3 Οκτωβρίου 2019

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.