Πυραυλάκατοι Πολεμικού Ναυτικού: Αβέβαιο το μέλλον τους

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά το Πολεμικό Ναυτικό για την ολοκλήρωση των δύο τελευταίων πυραυλακάτων που βρίσκονται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Το τελευταίο 48ωρο έχουν γίνει επαφές με εκπροσώπους των εργαζομένων και τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει δεν είναι καθόλου αισιόδοξα για την ολοκλήρωση των δύο πυραυλακάτων μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε και λήγει το πρόγραμμα χρηματοδότησης από το ΠΝ.

Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι μάλλον δύσκολο το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Αυτή τη στιγμή γίνονται συζητήσεις για να πουληθούν τα Ναυπηγεία

Ελευσίνας στην ΟΝΕΧ η οποία ήδη ελέγχει το Νεώριο. Ωστόσο μέχρι στιγμής υπάρχει διαφορά για το τίμημα, αφού η πλευρά Ταβουλάρη ζητά περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ και η πρόταση που έχει γίνει είναι περίπου 120 εκατομμύρια.Οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα από το καθεστώς αβεβαιότητας που επικρατεί όχι σ΄ ότι έχει να κάνει με τις πληρωμές τους, αλλά και με τις προμήθειες υλικών για τη συνέχιση του έργου. Καθυστερημένα έφθασαν στο ναυπηγείο οι προπέλες του ενός πλοίου ενώ και το πυραυλικό σύστημα του δεύτερου δεν αναμένεται πριν από τον Ιούλιο του 2020!

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα πυραυλακάτων ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια.

πηγή:militaire.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.