Πρώτο κουδούνι σήμερα για τα προσφυγόπουλα στη Χίο

Σήμερα, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, θα αρχίσει η λειτουργία των ΔΥΕΠ (Δομών υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων) στα σχολεία του νησιού, που έχουν επιλεγεί και συγκεκριμένα στα δημοτικά σχολεία Κάμπου, 5ο Βαρβασίου, 2ο Ευαγγελιστρίας, 11ο στο κέντρο της πόλης και 4ο στην Τουρλωτή. Την Τετάρτη 17/10 θα βρίσκεται στο νησί και ο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημ. Βίτσας, που θα παραστεί σε σχετική με το προσφυγικό ζήτημα συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Χίου.

Στις ΔΥΕΠ, που θα λειτουργούν από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, αντέδρασαν πρόσφατα – με κατευθυνόμενο από την αυτοαποκαλούμενη «παγχιακή επιτροπή Αγώνα» εξώδικο – 1.130 «γονείς, κηδεμόνες και πολίτες», ζητώντας να μη λειτουργήσουν οι ΔΥΕΠ εντός των σχολείων και προσχηματικά προτείνοντας να δημιουργηθεί σχολείο εντός του κέντρου υποδοχής της (υπερπλήρους, αλλά και παντελώς ακατάλληλης για δημιουργία σχολείων) ΒΙΑΛ.

Ακολούθησε κύμα αντιδράσεων στο ξενοφοβικό κείμενο, από φορείς και συλλογικότητες, όπως η ΕΛΜΕ Χίου, η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χίου, η ΟΕΒΕ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, η δημοτική παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας, ο Σύλλογος Γυναικών, η «Λάθρα;», οι Αλληλέγγυοι Χίου και πολλοί ακόμα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.