Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες του σκύλου από τους δρόμους και τα πάρκα

Κατόπιν εκτεταμένων παραπόνων συμπολιτών μας ,αναφορικά με το θέμα των περιττωμάτων των δεσποζομένων ζώων συντροφιάς, τα οποία κατακλύζουν  τα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους, ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Χίου Σίμος Βενέτος συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή  Χίου κ. Αραμπατζή Ιωάννη και συζήτησαν το χρόνιο θέμα αυτό , που ενέχει κινδύνους για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Αποφασίστηκε η συνεργασία μεταξύ Δημοτικής Κοινότητας και Αστυνομίας, στην εφαρμογή του ισχύοντος Νόμου 4039/12.

Ο νόμος ορίζει ότι ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς είναι υποχρεωμένος να συλλέγει τα περιττώματα του ζώου, ενώ η μη περισυλλογή τους διώκεται με πρόστιμο 100 ευρώ.

Για την εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας η Αστυνομία Χίου αναλαμβάνει δράση με εντατικούς ελέγχους, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοτικής κοινότητας Χίου από 1η Οκτωβρίου.

Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται μία κατάσταση που δημιουργεί εστίες μικροβίων, κακοσμίας και εικόνας  και προστατεύεται η δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.