Πρόγραμμα «ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ» – Ψηφίστηκε από το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Kοινότητας Χίου

Την πρωτοβουλία «ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ»  ένα σύστημα που έχει σκοπό για να βοηθήσει τους άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχος, φοιτητές , φαντάρους , σε συνεργασία με καταστηματάρχες και  επαγγελματίες, παρουσίασε  ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χίου Σίμος  Βενέτος, ο οποίος μεσολάβησε για να έλθει στη Χίο. Οι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας μπορούν να προσφέρουν ένα χρηματικό αντίτιμο προϊόντων και υπηρεσιών στους καταστηματάρχες, οι οποίοι με την σειρά τους θα φροντίσουν να παρέχουν το αντίστοιχο προϊόν ή την υπηρεσία σ΄ αυτούς που το χρειάζονται. Τα  συνεργαζόμενα καταστήματα αυξάνονται καθημερινά,  και μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε από την αφίσα με την τεράστια καρδιά που έχουν αναρτήσει στις προθήκες των καταστημάτων τους.

Ακολούθως ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χίου Σίμος Βενέτος ανακοίνωσε την ομόφωνη ψήφιση στη συνεδρίαση του Τοπικού  Συμβουλίου της 2ας Οκτωβρίου για την αξιοποίηση δημοτικού κτίσματος και αθλοπαιδιών που βρίσκεται πίσω από τις Εργατικές κατοικίες των Λιβαδίων, με στόχο να αποτελέσει ένα χώρο αναψυχής , πολιτισμού και αθλητισμού. Μία «μικρή Φάρκαινα» η οποία θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Χίου. (Η συγκεκριμένη πρόταση είναι ανεξάρτητη  από άλλο έργο γειτονικής αξιοποίησης και επέκτασης του γηπέδου του Βούρειου η οποία είχε εξαγγελθεί.)

Επιπλέον  προτάθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα η ανακατασκευή και αξιοποίηση ενός αρχοντικού ευρισκόμενου επί της οδού Μ. Λιβανού 48, με επικρατούσα πρόταση την μεταφορά και στέγαση της Δημοτικής Πινακοθήκης, χωρίς να αποκλείεται και  εναλλακτική χρήση.

Τέλος ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας ανακοίνωσε τις προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου για ένα φάσμα παρεμβάσεων για  την πόλη της Χίου, με πεζοδρόμια (δημιουργία και ανακατασκευή), ασφαλτοστρώσεις, ηλεκτροφωτισμό και χώρους στάθμευσης για τα οποία θα κάνει εκτενέστερη αναφορά τις προσεχείς μέρες.

 

                                                                                              

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.