Προχώρησαν, σήμερα, τα επόμενα βήματα για αεροδρόμιο, νέο δικαστικό μέγαρο και παθολογική κλινική (Βίντεο)

Προχώρησαν, σήμερα, τα επόμενα βήματα για αεροδρόμιο, νέο δικαστικό μέγαρο και παθολογική κλινική. Παρακάτω η ανακοίνωση του ίδιου του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη.

Φίλες και φίλοι,

Το 2020 είναι μια κρίσιμη χρονιά για την χώρα. Βιώσαμε μια νέα μεταναστευτική κρίση, μετά αναχαιτίσαμε μια ασύμμετρη απειλή και στα θαλάσσια και στα χερσαία σύνορα μας και τώρα αντιμετωπίζουμε την πανδημία του κορωνοϊού.

Με αποφασιστικότητα και ενότητα ξεπεράσαμε και ξεπερνάμε τις κρίσεις.  Χρειάστηκαν και χρειάζονται δύσκολες αποφάσεις, αποδείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις για την προστασία της χώρας μας.

Ελάχιστες φωνές λαϊκισμού πλέον δεν ενδιαφέρουν κανέναν, πέρα από τους ίδιους που αναπαράγουν αδιέξοδα.

Αλλά, παρότι η κρίση δημόσιας υγείας δεν έχει ακόμα τελειώσει, εμείς πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Διότι το επόμενο πρόβλημα, το επόμενο θέμα, θα είναι οι επιπτώσεις της στην οικονομία. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια στήριξης και ανάκαμψης της τοπικής μας οικονομίας.

Χρειάζεται να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα τα απαραίτητα έργα για το νησί μας. Και συνεχίζω καθημερινά να παρακολουθώ αυτά τα μεγάλα έργα.

Αυτή την εβδομάδα υπέγραψε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών την έγκριση της σύμβασης για τις υποστηρικτικές μελέτες του Αεροδρόμιου και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφεί και η δεύτερη έγκριση για την ανακαίνιση και επέκταση των κτιριακών υποδομών του Αεροδρομίου.

Φτάσαμε στο τέλος των πιο δύσκολων διαδικασιών και τώρα, το επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού, για να μπουν επιτέλους μπουλντόζες και να δούμε αυτό, που μια γενιά περιμένουμε. Θα ξεκινήσουν οι εργασίες και θα το δούμε πλέον σίγουρα και σύντομα.

Επίσης αυτή την εβδομάδα, μετά από χρόνια, ολοκληρώθηκε η διαδικασία  παραλαβής της αποτυχημένης εργολαβίας του νέου Δικαστικού Μεγάρου. Τέλη Μαΐου  θα δημοπρατηθεί ξανά το έργο.

Εν τω μεταξύ, συγκροτήθηκε το περιφερειακό συμβούλιο αρχιτεκτονικής για την έγκριση της μελέτης της επισκευής του υπάρχοντος κτηρίου. Ένα έργο που χρηματοδοτήσαμε από τις πρώτες μέρες αυτής της κυβέρνησης.

Οφείλουμε στο νησί μας ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο. Το οφείλουμε στους πολίτες αλλά και στον Δικηγορικό Σύλλογο που τόση προσπάθεια έχει καταβάλει.

Τέλος, αυτή την εβδομάδα υπεγράφη και η απόφαση έγκρισης της συμπληρωματικής μελέτης για την Παθολογική κλινική. Για να ολοκληρωθεί και αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό έργο.

Συνεχίζουμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα.

Συνεχίζουμε μαζί.

 


 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.