Προσοχή κατά την αγορά υγρών καυσίμων

Στα πλαίσια ενημέρωσης και προστασίας των καταναλωτών  κατά την παραλαβή υγρών καυσίμων τόσο στα πρατήρια όσο και στις οικίες τους το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου κάνει γνωστά τα παρακάτω.

Α. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ {ΒΕΝΖΙΝΗΣ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ} ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ.

  1. Εξετάζομε την τιμή της αντλίας η οποία πρέπει να είναι ίδια με την αναγραφόμενη στην πινακίδα τιμών του πρατηρίου, και στο Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή {www.fuelprices.gr}.
  2. Μετά το κλείσιμο της αντλίας παρατηρούμε αν ο δείκτης του καύσιμου είναι στην θέση που εμείς υπολογίζουμε με βάση την προμήθεια της σχετικής ποσότητας.

Β. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ.

  1. Να χρησιμοποιούμε και το δικό μας μέτρο και όχι μόνο του βυτιοφόρου και να γνωρίζομε να υπολογίζομε πόσα λίτρα αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής.
  2. Να μετράμε παρουσία του διακινητή το ύψος του πετρελαίου που έχει η δεξαμενή μας πριν την παραλαβή και μετά το τέλος της.
  3. Να ζητάμε στην σχετική απόδειξη παραλαβής να αναγράφεται όπως απαιτείται από τις σχετικές διατάξεις το ύψος που μετρήσαμε πριν και μετά την παράδοση.
  4. Οσον αφορά την τιμή να υπάρχει σχετική έρευνα ή ενημέρωση για τις τιμές του πετρελαίου τόσο στα πρατήρια όσο και στον διαδικτυακό τόπο {www.fuelprices.gr}.

Ενημερώνομε τους καταναλωτές ότι η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου{Τμήμα Εμπορίου}  πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους σε πρατήρια και βυτιοφόρα και  ήδη έχει προχωρήσει σε διαπίστωση παραβάσεων  επιβάλλοντας άμεσα τις προβλεπόμενες από το Νόμο ποινές ενώ οι σχετικές αποφάσεις αναρτώνται στο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας {www.pvaigaiou.gov.gr}.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.