Προσλήψεις 8.166 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε ελλείψεις προσωπικού οι δήμοι, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης ότι την προσεχή Τρίτη θα έχει επαφές με το ΑΣΕΠ για να ζητηθεί να επισπευσθούν οι διαδικασίες έκδοσης των οριστικών πινάκων του διαγωνισμού 3Κ/2017, ώστε να πιάσουν άμεσα δουλειά στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων οι 8.166 επιτυχόντες.

Όπως ανέφεραν στον υπουργό οι συνδικαλιστές, οι συμβάσεις που υπέγραψαν οι επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων λήγουν άλλες περί τα τέλη Νοεμβρίου και άλλες στις αρχές Δεκεμβρίου. Έτσι, εάν μέχρι τότε δεν έχουν πληρωθεί οι θέσεις με τους μόνιμους, οι δήμοι θα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης έρχεται σε αντίθεση με όσα εξαγγέλλουν «άλλες πολιτικές δυνάμεις» για επαναφορά του κανόνα 1 προς 5 στις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας ανέφερε ότι η Ομοσπονδία ζήτησε, εκτός των άλλων, να τηρηθεί από όλους τους δημάρχους η συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν πέρυσι οι δύο πλευρές. Όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, ορισμένοι αιρετοί δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις που αφορούν τη χρήση μέσων ατομικής προστασίας των εργαζόμενων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατέθεσε υπόμνημα με 38 αιτήματα. Περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η μετατροπή των συμβάσεων ΙΔΑΧ σε Δημοσίου Δικαίου, την επιστροφή στους δήμους των πρώην δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούν στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Την επαναφορά του 13 και 14 μισθού και την εργασιακή τακτοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται για πολλά χρόνια μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ (Βοήθεια στο Σπίτι, παιδικοί σταθμοί κ.λπ.).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.