Προσκύνηση Ιερού Λειψάνου Αγ. Ισιδώρου

Οι ευλαβείς Χιώτες της Αττικής, για μια ακόμα φορά, το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου 2018, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Σύσσωμη η μεγάλη παροικία δήλωσε την παρουσία της, στα κατανυκτικά δρώμενα στον μεγαλοπρεπή ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου.

Ο  Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος, σαν ευλογία για τους συμπατριώτες μας του λεκανοπεδίου, έφερε για προσκύνημα, τα ιερά λείψανα του Χιοπολίτη Αγίου Ισιδώρου στον αγαπημένο του ναό.

Η λαμπρή εκδήλωση είχε ως αρχή την παράδοση του τιμίου λειψάνου από τον Άγιο  Χίου  στον Άγιο Πειραιώς στον  κ.κ. Σεραφείμ. Ακολούθως, υπό τους ήχους της μπάντας του Λιμενικού Σώματος, το λείψανο μεταφέρθηκε στον ιερό ναό όπου ψάλθηκε δοξολογία. Μετά το πέρας του εσπερινού, πάντα παρουσία τιμητικού αγήματος και φιλαρμονικής, έγινε περιφορά των λειψάνων στους δρόμους γύρω από την εκκλησία. Ακολούθησε ολονυκτία.

Περιφορά Ιερών Λειψάνων του Πρωτομάρτυρα της Χίου Αγ. Ισιδώρου
του Χιοπολίτη στους δρόμους του Νέου Φαλήρου 

 

Οι συμπατριώτες μας είχαν την ευκαιρία  να απολαύσουν μια λειτουργία – θεία μυσταγωγία από τους αμέτρητους ιερείς και καλλικέλαδους Μαΐστορες της ψαλτικής τέχνης. Όπως πάντα ο Ποιμενάρχης Πατέρας μας, μάγεψε το ποίμνιο του με την δύναμη του λόγου και την ευφράδεια του. Εκμεταλλευόμενος το εορταστικό  – εθνικό αίσθημα των ημερών ( λόγω της 28ης Οκτωβρίου ), των εξ ανατολών και Βορρά προκλήσεων έστειλε πανταχόθεν μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Στον ασφυκτικά γεμάτο ναό μπορούσες να δεις την παρουσία των Δημοτικών και πολιτειακών αρχών του Πειραιά. Εν ενεργεία και εν αποστρατεία βαθμοφόρων όλων των σωμάτων. Διακεκριμένους επιστήμονες και απλούς λαϊκούς. Προέδρους οργανισμών Πανελλήνιου εύρους μα και αναρίθμητους προέδρους και εκπροσώπους Χιακών Συλλόγων και Ιδρυμάτων.

Χιώτες της Αττικής Γ. Βορριάς  αντ/ρχος ΠΝ ε.α – Στ. Μιχαλάκης – Δ. Τσιαδής Ναυ/ρχος ΛΣ ε.α. –
( ; ) Κων. Λεοντάρας Αρχ/ρχος ΛΣ. – Μ. Καριάμης Πλοίαρχος ΕΝ.  

 

Προς γνώση όλων, τα Ιερά λείψανα θα παραμείνουν για προσκύνημα μέχρι την Κυριακή 28 Οκτωβρίου. Το πρωί της 26ης, ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου και το ναού θα γίνει αρχιερατική λειτουργία από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου, κ.κ. Μάρκο. το Σάββατο της 27ης  θα γίνει λειτουργία και το απόγευμα εσπερινός. Την Κυριακή 28 /11, θα λάβει χώρα πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την Εθνική μας επέτειο . Το δε απόγευμα της ιδίας ημέρας θα γίνει Μέγας Εσπερινός και αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων του πρωτομάρτυρα της Χίου με προορισμό το Μυροβόλο νησί μας.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου 

Εύχομαι ολόψυχα ο ουρανόπεμπτος  Άγιος θαλασσινός που ευλογεί καράβια και ναυτικούς να ευλογεί και να πλοηγεί το έθνος των Ελλήνων αυτές τις μέρες της φουρτούνας και της ταραχής. Μέρες Κρίσιμες  λόγω διεθνών αντιξοοτήτων μα και  κακών χειρισμών  που το κλυδωνίζουν. Ας το κρατήσει σώο και αβλαβές  στον Ιερό και Καθαγιασμένο χώρο  που ο πλάστης και Κύριος, όρισε από θεμελιώσεως κόσμου να υπάρχει.

Άγιε Ισίδωρε τον Κύριο και Θεό ικέτευε για να μας χαρίσει το Μέγα Έλεος.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.