Προσέκρουσε το Διαγόρας στο λιμάνι της Χίου με 225 επιβάτες

Στο λιμάνι της Χίου προσέκρουσε το επιβατηγό πλοίο «Διαγόρας», με 225 επιβάτες, την ώρα που επιχειρούσε να πρυμνοδετήση στην μεσαία προβλήτα του κεντρικού λιμένα της Χίου, χθες βράδυ. Το πλοίο προσέκρουσε κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Από την πρόσκρουση υπήρξε χτύπημα στο δεξί πρυμναίο μέρος του πλοίου, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε εισροή υδάτων, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από λιμένα Μυτιλήνης με επόμενο και τελικό προορισμό το λιμένα Πειραιά, επέβαιναν εκατόν είκοσι επτά (127) επιβάτες, καθώς και δεκατρία (13) Ι.Χ., είκοσι δύο (22) φορτηγά και τέσσερα (04) Δ/Κ.

Στο «Διαγόρας» διενεργήθηκε επιθεώρηση από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης και μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, το πλοίο απέπλευσε για συνέχιση του δρομολογίου για Πειραιά με (225) διακόσιους είκοσι πέντε επιβάτες.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.