«Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχηµάτων και παραµονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Η Περιφερειακή ενότητα Χίου έλαβε την απόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχηµάτων και παραµονής εκδροµέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές, από τις 21:00 κάθε βράδυ έως τις 6 το πρωί και για το διάστηµα από 13/8/2018 µέχρι την λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31/10/2018 και συγκεκριμένα στις παρακάτω περιοχές της Βόρειας Χίου :

 α.  Γιαννάκι – Ταυρί – Αψηλές

 β.  Αψηλές – Λίμνη

 γ.  Ρείκια – Αγ. Παράσκευή 

H παραπάνω απαγόρευση θα ισχύει στις περιπτώσεις που ο ηµερήσιος χάρτης κινδύνου πυρκαγιών που δηµοσιεύεται στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), παρουσιάζει για τις περιοχές που εφαρµόζεται η απαγόρευση κατάσταση κινδύνου 3 (υψηλή), 4 (πολύ υψηλή), ή 5 (κατάσταση συναγερµού).

Ενηµερώνονται οι πολίτες ότι θα υπάρχει ενδεχόµενο ελέγχου, από εξουσιοδοτηµένα όργανα (Πυροσβεστική – Αστυνοµία – Στρατός –∆ασαρχείο) και γι’ αυτό παρακαλούµε για τη συνεργασία τους,  ώστε η κοινή αντιπυρική προσπάθεια να έχει θετικό αποτέλεσµα.

Η πραγµατοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων στις προαναφερόµενες περιοχές, κατά τη διάρκεια των ωρών απαγόρευσης, απαιτεί ειδική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα µέτρα πυρασφάλειας, που από αυτή κρίνονται αναγκαία.

H εφαρµογή της απόφασης ανατίθεται στις κατά τόπους Αστυνοµικές Αρχές, στις ∆ασικές και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες µε περιοχή ευθύνης τους ∆ήµους των αντίστοιχων περιοχών.

Οι τοπικές οµάδες πυρασφάλειας, πρέπει να εντάξουν στις περιπολίες τους & τις περιοχές όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν εκδήλωση πυρκαγιάς, επίπεδο 3 (υψηλό), 4 (πολύ υψηλό), ή 5 (κατάσταση συναγερµού) του Χάρτη πρόβλεψης υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς της ∆/νσης της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι παραβάτες της απαγόρευσης διώκονται και τιµωρούνται συµφώνα µε το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Καλούµε όλους τους πολίτες να συνδράµουν στην προσπάθεια των κρατικών, αυτοδιοικητικών αρχών και των εθελοντικών οργανώσεων, για την αντιπυρική προστασία του Νοµού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.