Προκαλεί και στη θάλασσα η Άγκυρα: Ύποπτες κινήσεις τουρκικού δεξαμενόπλοιου μεταξύ Σάμου και Χίου

 

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη το το πρωί της Παρασκευής (03.04.2020), στο κεντρικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, ένα παλιό τουρκικό δεξαμενόπλοιο που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Αλί Αγά εντοπίστηκε χθες στις 8.30 το πρωί να πραγματοποιεί ύποπτους πλόες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου, κινούμενο άλλοτε στα διεθνή και άλλοτε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονταν σε ετοιμότητα και άμεσα ένα Πλοίο Ανοικτής Θάλασσας (ΠΑΘ) του Λιμενικού πήρε εντολή να κινηθεί κοντά στο δεξαμενόπλοιο, ενώ στην περιοχή βρισκόταν και καράβι του Πολεμικού Ναυτικού. Τα στελέχη του Λιμενικού προχώρησαν σε ενέργειες αναγνώρισης του φορτηγού πλοίου ωστόσο, ο καπετάνιος του δεν ανταποκρίθηκε.

Καλά ενημερωμένες πηγές επισημαίνουν ότι ακολούθησαν νέες περισσότερο δυναμικές κινήσεις από ελληνικής πλευράς καθώς και ότι υπήρξε προετοιμασία για επέμβαση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού στο πλοίο. Τελικά, στις 12.30 το μεσημέρι και ενώ βρισκόταν κοντά στο Αγαθονήσι άλλαξε ρότα και επέστρεψε στα τουρκικά χωρικά ύδατα κινούμενο νότια με κατεύθυνση προς Ρόδο.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, τα χαρακτηριστικά του πλοίου προσομοίαζαν με εκείνα του δεξαμενόπλοιου που προσάραξε στην Κέα και μολονότι δεν επιβεβαιώθηκε, θεωρείται πιθανό ότι μετέφερε μετανάστες στην Ελλάδα.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.