Προβολές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «AegeanDocs» στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ «AegeanDocs», προβάλλει επιλεγμένα ελληνικά και διεθνή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναλυτικό πρόγραμμα προβολών:

  • Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Οκτωβρίου
  • Don’t let them kill the olive trees (7 ́), Nejla Osseiran, Τουρκία (ώρα 12:00)

Στον ελαιώνα ενός χωριού της Τουρκίας εντοπίσθηκε μία πηγή γεωθερμικής ενέργειας. Οι εργασίες της γεώτρησης θα σήμαιναν το τέλος του ελαιώνα. Οι γεωργοί κατέφυγαν στα δικαστήρια, η εταιρεία εξόρυξης επιτάχυνε τις διαδικασίες και ο κόσμος προχώρησε σε μια κατάληψη του χώρου για να σώσει τις ελιές του. Η ταινία εξιστορεί το χρονικό αυτής της κατάληψης και τα αποτελέσματά της.

  • The future of Priapus (5 ́), Nejla Osseiran, Τουρκία (ώρα 12:10)

Η Εμινέ, μετά την συνταξιοδότησή της, εγκαθίσταται σε μια περιοχή την Καραμπίγκα, για να απολαύσει μια ήσυχη ζωή. Όμως το σχέδιο για την δημιουργία ενός σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας από κάρβουνο μετατρέπουν την ήρεμη ζωή που ονειρευόταν η συνταξιούχος σε μια ζωή γεμάτη δραστηριότητα.

  • Με τον δικό σου τρόπο (35 ́), K. Φωτιάδης, Ελλάδα ( ώρα 12:20)

Ένα ζευγάρι περιπλανώμενων μουσικών αποφασίζουν να κάνουν στάση στο Πλωμάρι, έχοντας ως αποσκευές το ταλέντο τους και την αγάπη τους για την μουσική των Βαλκανίων. Εκεί με την βοήθεια της Γιώτας θα μυηθούν στις μελωδίες από την μουσική παράδοση της Λέσβου. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Άκη που ανεβάζει παραστάσεις Καραγκιόζη και παίζει τζαζ.

  • Polacki Vals (30 ́), Volha Dashuk, Λευκορωσία (ώρα 12:55)

Μια χορωδία με βετεράνους τραγουδιστές, ένα ακορντεόν που του λείπουν αρκετά πλήκτρα και ένα αυτοκίνητο που δεν παίρνει πάντα μπρος συνθέτουν τους πρωταγωνιστές και το σκηνικό μιας καλλιτεχνικής δράσης γεμάτης απρόοπτα.

  • Στου Απελλή (18 ́) Ιουλία Σαράντου/ Δέσποινα Βερρή, Ελλάδα (ώρα 13:25)

Ο Απελλής Ψύχας, πρόσφυγας στη Μυτιλήνη κατά τον πρώτο διωγμό (1914) εγκαθίσταται, στην περιοχή του κάστρου μαζί με την οικογένειά του. Στην ακτογραμμή της Φυκιότρυπας δημιουργεί το σπίτι και το καφενείο του. Την περίοδο του Μεσοπολέμου ο συγκεκριμένος χώρος γίνεται πόλος έλξης πολλών κατοίκων της πόλης και κυρίως διανοουμένων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.