Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες – Τα μποφόρ έδεσαν πλοία, ακυρώσεις δρομολογίων

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, σε ορισμένες περιοχές, έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι, που σύμφωνα με την ΕΜΥ στο ανατολικό Αιγαίο φθάνουν κατά τόπους τα 9 και στο βόρειο Αιγαίο τα 10 μποφόρ. Ακυρώσεις δρομολογίων, ποια δεν εκτελούνται.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του “super jet” για τις Κυκλάδες ενώ κλειστή είναι η γραμμή Ελευσίνα-Φανερωμένη Σαλαμίνα.

Από το Λαύριο δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο για Κέα ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη στη βόρεια Ελλάδα.

Κλειστό είναι, επίσης, το πορθμείο Ρίο-Αντίρριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Η πρόγνωση του καιρού

Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν από τα μεσάνυχτα έως το πρωί της Δευτέρας 06/04 σε πολλές περιοχές της χώρας.Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην Εύβοια, όπου από εχθές, Κυριακή 05/04 έχουν αναφερθεί πολλά προβλήματα.

Παράλληλα θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι βόρειοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο με ριπές οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 90 χλμ/ώρα, όπως μπορείτε να δείτε και στον σχετικό πίνακα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας 06/04 αναμένονται βροχές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των παραπάνω περιοχών. Βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο.

Από τις πρώτες ώρες της Τρίτης 07/04 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Σταδιακά και έως το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ο ολικός υετός (βροχή / χιόνι) που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 07/04.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ασθενέστεροι και θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.