«Προβλήματα διατροφής και η επιρροή τους στο σώμα και στην ψυχή» Εκδήλωση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου στην Καλλιμασιά

Οι περιπτώσεις διατροφικών διαταραχών αυξάνονται καθημερινά και είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ενήμεροι για την ύπαρξη τους, την σπουδαιότητά τους και τους κινδύνους που φέρνουν μαζί τους.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου αναδεικνύει το θέμα σε ενημερωτική εκδήλωση στην Καλλιμασιά:

“Προβλήματα διατροφής και η επιρροή τους στο σώμα και στην ψυχή”

Τρίτη 12/2/2019

18:00-20:00

Πολιτιστικό κέντρο Καλλιμασιάς «Η Πρόοδος»

Είσοδος Ελεύθερη

Ομιλητές: Φωτεινή Ελβίσα Φρροκάϊ, ψυχολόγος Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου

Στυλιανός Κάρλος, διατροφολόγος

Συντονίστρια: Χριστίνα Δρίζου, Κοινωνική Λειτουργός Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου

Οι άνθρωποι που εκδηλώνουν διαταραχές πρόσληψης τροφής συχνά χρησιμοποιούν την τροφή ως μέσο αντιστάθμισης συναισθημάτων τα οποία, διαφορετικά, θα τους κυρίευαν ή θα ήταν δύσκολο γι αυτούς να τα αντιμετωπίσουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι υιοθετούν συμπεριφορές όπως η δίαιτα, η επεισοδιακή υπερφαγία και οι αυτοπροκαλούμενοι εμετοί προκειμένου να αντιμετωπίσουν οδυνηρά συναισθήματα. Εν τέλει όμως, αυτές οι συμπεριφορές καταστρέφουν τη σωματική και συναισθηματική τους υγεία, εκμηδενίζοντας παράλληλα το αίσθημα της αυτοεκτίμησης, της ικανότητας και του ελέγχου.

Λίγα λόγια για την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου (ΚΜΨΥ) : Λειτουργεί με βάση τις αρχές της Κοινοτικής Ψυχιατρικής ασκώντας τις δραστηριότητές της στην τοπική κοινότητα και πάντα σε στενή συνεργασία με αυτή. Η λειτουργία της εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες της είναι δωρεάν σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες, που κατοικούν στα νησιά Χίος, Οινούσσες, Ψαρά. Η Κ.Μ.Ψ.Υ. αναπτύσσει δεσμούς με τις τοπικές κοινότητες, μέσω της συστηματικής Αγωγής Κοινότητας, δηλαδή της εργασίας με τον τοπικό πληθυσμό με στόχο την ευαισθητοποίησή του σε θέματα ψυχικής υγείας, την πρόληψη και την καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής νόσου, αποτελώντας ζωντανό κομμάτι της διαδικασίας αυτής.

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Εγκρεμού 30, 82131, Χίος – τηλ. 22710 20000 (εσωτ. 2), www.kpechios.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.