Πρεμιέρα για τη “Δύναμη Ευθύνης” με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γεώργιο Στ. Δανιήλ

Την πρώτη συγκέντρωση του στην Αιγνούσα πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου ο συνδυασμός «Δύναμη Ευθύνης» με υποψήφιο Δήμαρχο τον δικηγόρο κ. Γεώργιο Στ. Δανιήλ.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το ισχυρό ψύχος, η μεγάλη αίθουσα του Ναυτικού Ομίλου Οινουσσών γέμισε από κατοίκους του νησιού, κυρίως νέους στην ηλικία, που συμμετείχαν σε μια ενδιαφέρουσα και γόνιμη εναρκτήρια συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο και τα μέλη του συνδυασμού.

Στην εισήγησή του ο επικεφαλής του συνδυασμού είπε ότι η απόφαση να διεκδικήσει τη δημοτική αρχή των Οινουσσών υπαγορεύτηκε από την ανάγκη ν’ ανακτήσει και πάλι ο τόπος την αίγλη και τη δυναμική του, η τοπική κοινωνία τις προοπτικές και οι νέοι τα οράματα «για να ανεβάσουμε όλοι μαζί την Αιγνούσα πολύ ψηλά, όπως της αξίζει»!

«Μέσα σε ένα θλιβερό πολιτικό περιβάλλον, στο οποίο όλος ο κόσμος βιώνει τους κλυδωνισμούς της δημοκρατίας και την κατάντια της κοινωνίας μας δεν είναι εύκολη απόφαση να βγεις στο προσκήνιο. Δεν είναι εύκολη δουλειά να προτάξεις τις αξίες και τα ιδανικά σου και με αυτά ως μοναδικά σου όπλα να διεκδικήσεις ένα δημόσιο πολιτικό αξίωμα, όπως του Δημάρχου. Την ζυγίσαμε πολύ αυτήν την κίνηση με τους συμπατριώτες και τα μέλη της «Δύναμης Ευθύνης»! Πιστεύουμε ότι πήραμε τη σωστή κι υπεύθυνη απόφαση. Είμαστε εδώ, αποφασισμένοι να δουλέψουμε εντατικά, νύχτα και μέρα, για την Αιγνούσα! Αξίζει το νησί μας καλύτερες ημέρες, οφείλουμε στα παιδιά μας καλύτερες προοπτικές».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος έδωσε στη συνέχεια συνοπτικά τους άξονες του προγράμματος της τετραετίας και σημείωσε ότι τα έργα υποδομής έχουν μείνει πίσω και θα πρέπει να «τρέξουμε» με μεγαλύτερη ταχύτητα γι’ αυτά (βιολογικός καθαρισμός, λειτουργία αποχέτευσης, ανάπλαση υπόλοιπου οικισμού, υδατοδρόμιο, ψηφιακή σύγκλιση κ.α.).

«Με έργο υποδομής ταυτίζω και τη διαφύλαξη και σωστή συντήρηση των σημαντικών έργων, που άφησαν οι προηγούμενοι. Δεν είναι σώφρον να εγκαταλείπουμε καινούρια πολυδάπανα έργα να ρημάζουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μη λαμβάνουμε μέριμνα για την ευπρεπή εικόνα τους» είπε σε σημείο της εισήγησής του.

« Στόχος μου είναι ο δημότης να αποκτήσει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα πράγματα του νησιού. Έτσι θα γίνει και ο φορέας της ευθύνης και της προόδου του τόπου μας! Το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι μια πολυήμερη ανοικτή διαδικασία διαλόγου και προετοιμασίας, όπου δημότες και κάτοικοι θα συμμετέχουν στη σύνθεση και δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και της Αυτοδιοίκησης. Όλοι θα έχουμε ρόλο και ευθύνη» τόνισε ο κ. Δανιήλ.

Ειδική αναφορά έγινε από τον υποψήφιο Δήμαρχο στα εκπαιδευτήρια και την Ακαδημία της Αιγνούσας. «Είναι τα βαρύτιμα κοσμήματα της Αιγνούσας, τα πνευματικά «χρυσαφικά» μας! Δεν επιτρέπεται ούτε στιγμή να τ’ αφήνουμε εκτεθειμένα σε κινδύνους! Στη δική μου Δημαρχία σχολειά, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται υπό την καθημερινή άγρυπνη γονική φροντίδα μου!»

 

Κλείνοντας την σύντομη προσφώνησή του, ο επικεφαλής της παράταξης είπε: «Θα βρίσκομαι συνεχώς στην Αιγνούσα, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα με τον Αντιδήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τους συνεργάτες μας γιατί θέλω να υλοποιήσω στο ακέραιο το πρόγραμμά μας! Προτεραιότητα έχουν τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη ώστε να παρέχουμε τις «παραδοσιακές» υπηρεσίες καθαριότητας, ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού αναβαθμισμένες. Παράλληλα θα απαιτήσω υπεύθυνες παρεμβάσεις και προγράμματα απασχόλησης για τους άνεργους οικογενειάρχες δηλ. τρόπους ν’ ανοίξουμε δουλειές για νέους ανθρώπους του νησιού και μακρόβιες πρωτοβουλίες στήριξης των μικρονησιωτικών επιχειρήσεων, που αντιμετωπίζουν συχνά πυκνά το φάσμα του λουκέτου».

Τέλος ο επικεφαλής της «Δύναμης Ευθύνης» παρουσίασε 15 από τους 17 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και ευχαρίστησε παλαιά και νέα μέλη για την τιμητική συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του!

Επεσήμανε στους Αιγνουσιώτες ότι τα μέλη της ομάδας, που κατήρτισε για να υπηρετήσουν τα κοινά, έχουν μεγάλη και εγνωσμένη δια βίου ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο, μακρά εμπειρία στα αυτοδιοικητικά πράγματα, υψηλούς στόχους και ευγενή οράματα για την πατρίδα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.