Πράσινο φως για τη λειτουργία του τοπικού παραρτήματος Οίκου Ναύτου

Στην χθεσινή θεσμική συνάντηση του προέδρου του Οίκου Ναύτου, Ευάγγελου Αυγουλά,  με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Χίου, συμφωνήθηκε η ανάγκη αναβάθμισης της λειτουργίας του τοπικού παραρτήματος Οίκου Ναύτου, όσο και των υπηρεσιών υγείας και κρατικής μέριμνας που δικαιούνται οι Ναυτικοί και οι οικογένειες τους.

Ήρθε η ώρα διακομματικών ιστορικών αποφάσεων για τη Χίο.

«Το θέμα είναι η ανάγκη επέκτασης της λειτουργίας της ΑΕΝ. Θα πρέπει να παραχωρήσουμε τους αναγκαίους χώρους στην ΑΕΝ, σε ένα κτίριο του Οίκου Ναύτου το οποίο έχει χάσει την ενέργεια του και τη δυναμική του και πρέπει να τη ξαναβρεί μέσα από τη τοπική κοινωνία της Χίου.  Μόνο οι νέοι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν αυτό. Υπάρχει κυβερνητική εντολή να κάνουμε ότι μπορούμε για να επιστρέψουν στη θάλασσα τα νέα παιδιά. Θα έχω εντατικές επαφές αυτές τις ημέρες με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε άμεσα να δρομολογήσουμε την παραχώρηση των αναγκαίων χώρων στην ΑΕΝ ώστε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της» ανέφερε ο κ. Αυγουλάς.

Ακόμη, ο πρόεδρος του Οίκου Ναύτου δήλωσε ότι επεξεργάζεται σχέδιο ώστε οι συνταξιούχοι ναυτικοί να μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους τοπικούς γιατρούς, τη μονάδα υγείας για τα θέματά τους με παραπάνω σεβασμό, όπως τους αρμόζει.

Τέλος, όπως ανέφερε «δημιουργήθηκε ένα πλάνο ώστε στη Χίο να ξεκινήσει μια καταγραφή των μελών των οικογενειών, των ναυτικών που μπορεί να έχουν κάποια αναπηρία. Πρέπει να ξεκινήσουμε να παρέχουμε και με ευθύνη το ασφαλιστικό τους ταμείο και με τη βοήθεια της αυτοδιοίκησης και αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους να παρέχουμε σφαιρικές υπηρεσίες υποστήριξης της οικογένειας των αναπήρων ανθρώπων, αλλά υποστήριξης και βοήθειας των ίδιων των αναπήρων».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.