Πολιτιστικά Εργαστήρια ΜΕΟΘ 2018-2019

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Θυμιανών είναι γνωστός στη Χίο για την διοργάνωση της Μόστρας.

Όμως σαν σύλλογος έχει να επιδείξει μεγάλη δράση και σε άλλους τομείς του πολιτισμού και της παιδείας.

Μέσα από τα πολιτιστικά εργαστήρια φροντίζει για την πνευματική καλλιέργεια, την δια βίου εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των μελών  και των φίλων του.

Επίσης μεγάλο μέλημα του Ομίλου είναι η μεταφορά των ηθών και εθίμων του χωριού και της ιστορίας  στην επόμενη γενιά.

Έτσι για φέτος θα λειτουργήσουν 20 εργαστήρια (Παραδοσιακός χορός, εκμάθηση μουσικών οργάνων, χορωδία ενηλίκων, εργαστήρι Βυζαντινής Μουσικής, εφηβική- παιδική χορωδία & ορχήστρα,, μουσικοκινητική, ζωγραφική, θέατρο , Θεατροκατασκευές , γυμναστική ενηλίκων και παιδική γυμναστική, εργαστήρι «πλέξιμο με βελόνες», εκμάθηση τεχνικής ντεκουπάζ και μεικτές τεχνικές διακόσμησης, επεξεργασία Θυμιανούσικης Πέτρας ) και δράσεις (αιμοδοσία, τμήμα πεζοπορίας, δανειστικό τμήμα Βιβλιοθήκης, εκπαιδευτικά προγράμματα) καθώς και εθελοντικές ομάδες εργασίας ( Ομάδα Μόστρας- Καρναβαλιού και ομάδα λαογραφικού Μουσείου).

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

«Το πρώτο λέγεται «Πορεία στην ιστορία του χωριού μας» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σαν στόχο έχει να μάθουμε την ιστορία του χωριού μας. Δρόμοι, σοκάκια, μνημεία, ιστορικής σημασίας τόποι, άνθρωποι θα ξετυλίξουν μπροστά μας τα μυστικά τους και θα μας μιλήσουν μέσα από την ιστορία τους. Όλα μέσα από ένα παιχνίδι. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά αλλά και σε όσους νιώθουν παιδιά! Ακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας- παραμύθι  που απευθύνετε σε μικρά παιδιά . Οι μικροί μας φίλοι μυούνται στο χώρο του παραμυθιού, απασχολούνται δημιουργικά και μαθαίνουν να αγαπούν το βιβλίο και τη μελέτη του.

Θα κάνουμε μια αναφορά και στην ομάδα Λαογραφικού Μουσείου. Θεωρούμε ότι η Πέτρα μας, η Μόστρα μας αλλά και ο λαογραφικός πλούτος του χωριού μας είναι πλούσιος και αξίζει να δημιουργηθεί ένας εκθεσιακός χώρος – μουσείο. Ξεκινάμε να μετατρέψουμε τον σύλλογο μας σε ένα πρώτο χώρο έκθεσης μέχρι να βρεθεί χώρος που θα φιλοξενήσει όλο αυτό το πλούτο.

Προγραμματισμένες δράσεις μας για το φθινόπωρο είναι με το τμήμα πεζοπορίας που θα περιηγηθεί στη κοιλάδα Αγιασμάτων την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και με το τμήμα αιμοδοσίας μας «Άγιοι Ανάργυροι» σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου νοσοκομείου που έχουν ορίσει ως μέρα εθελοντικής αιμοδοσίας την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στο χώρο του συλλόγου μας» αναφέρουν τα μέλη του Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Θυμιανών σε ανακοίνωσή τους .

Για το πλήρες πρόγραμμα των πολιτιστικών εργαστηρίων πατήστε εδώ:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Μεοθ 2018-2019

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.